Geld & Carrière

Het vermogen van de extravagante Dan Bilzerian

Dan Bilzirian vermogen

Playboy Dan Bilzerian leeft, op het eerste oog, het leven waar veel mannen van dromen. Hij is de natuurlijke opvolger van voormalig Playboy-icoon Hugh Hefner. Hij laat zijn 32 miljoen volgers zien hoe hij feest, met geweren schiet, de mooiste dames om zich heen heeft en miljoenen bezit. Maar klopt dit beeld wel?

Wie is Dan Bilzerian?

De 40-jarige Dan Bilzerian werd in 1980 geboren in Tampa Bay, Florida. Zijn vader was een belegger op Wall Street en verdiende op zijn 36e al meer dan 40 miljoen dollar. In 1988 werd papa Bilzerian aangeklaagd voor belasting- en veiligheidsfraude. Paul Bilzerian ging failliet en had 140 miljoen dollar aan schulden. Dan heeft het extravagante leven dus niet van een vreemde.

Uiteindelijk vluchtte Paul naar de Caribische eilanden om onder zijn arrestatie uit te komen. Om geld te stallen richtte Paul trustfondsen op voor zowel Dan als zijn broer Adam. Dit budget was (waarschijnlijk) een kickstart voor het extravagante leven van Dan Bilzerian.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dan Bilzerian (@danbilzerian)

Carriere van Dan Bilzerian

Dan had een droom om het te schoppen tot de Navy SEALs. Na lang proberen kwam hij uiteindelijk niet door de keiharde selectie heen. Hij besloot te studeren aan de Universiteit van Florida en haalde een diploma in Bedrijfskunde en Criminologie. Na zijn studie is hij naar Armenie gevlogen, de plek van zijn roots, en sloot zich daar samen met zijn broer aan bij de lokale krijgsmacht.

Na menig avontuur besloot hij van zijn hobby zijn werk te maken: pokeren. Dit bleek een goede set en in 2013 beweerde Bilzerian maar liefst 10,8 miljoen dollar te hebben gewonnen tijdens een pokernacht. In 2014 zou hij nog eens 50 miljoen dollar hebben verdiend tijdens dat hele jaar. Deze claims zijn echter nooit helemaal bewezen. Het betekende wel het begin van zijn bizarre leefstijl op Instagram.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dan Bilzerian (@danbilzerian)

Vermogen Dan Bilzerian

Dan Bilzerian was een van de eersten die begreep hoe je social media kunt inzetten. Met alles vastleggen en vooral enorm dingen in scene zetten kreeg hij miljoenen volgers. Hij was constant te zien met tientallen modellen, geweren en in de duurste huizen. Wat hiervan gehuurd of geleend is, dat is iets wat niemand weet. Dan bleek een marketingkanon en dat is op zich al enorm knap.

Hij focust zich nu veel op Ignite, een bedrijf dat bezig is met de CBD olie-markt. Daarnaast heeft hij net zijn boek afgemaakt en zal binnenkort in de winkels verschijnen. Zijn vermogen wordt nu geschat op ongeveer 200 miljoen dollar. Wat hiervan waar is en wat niet, dat blijft een raadsel. Dat hij een enorm interessant leven heeft kan iedereen echter beamen.