Geld & Carrière

Dit is het astronomische vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken

vermogen Charlene de Carvalho-Heineken

We hebben allemaal wel van Heineken gehoord. Het biermerk is wereldwijd ongekend populair en in alle uithoeken van onze planeet te verkrijgen. De topvrouw achter het merk is de dochter van Freddy Heineken. De man die van Heineken een wereldwijd succes maakte. Maar wat is het vermogen van deze zakenvrouw? Wij zochten het uit.

Jeugd en carrière Charlene de Carvalho-Heineken

Charlene werd op 30 juni 1954 geboren als dochter van Alfred Henry (Freddy) Heineken en Lucille Cummings. Na haar middelbare schooltijd studeerde ze rechten aan de Universiteit Leiden. In 1988 trad ze toe tot het familiebedrijf Heineken, het biermerk dat haar overgrootvader in 1864 startte. Ze werd lid van het bestuur van de houdstermaatschappij van het bedrijf. In de jaren die volgden hielp ze haar vader met het runnen van de multinational.

In tegenstelling tot haar vader houdt Charlene de Carvalho haar privéleven zoveel mogelijk op de achtergrond. Misschien heeft dat te maken met de ontvoering van haar vader in 1983. Ze kreeg het nieuws terwijl ze op huwelijksreis was met haar echtgenoot Michel de Carvalho, ze trouwden vlak voordat Freddy Heineken werd ontvoerd. In 2002 overleed haar vader en werd ze directeur van Heineken.

vermogen Charlene de Carvalho-Heineken

Vermogen Charlene de Carvalho-Heineken

Toen ze in 2002 het stokje van haar vader overnam werd Charlene voor 25 procent eigenaar van het bedrijf en werd grootaandeelhouder. Ze erfde het aandelenpakket van haar vader, dat op dat moment een waarde had van €3,7 miljard. Quote schatte het vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken in 2020 op €12,1 miljard euro. Ze voert de lijst met rijkste Nederlanders al jaren aan.

Forbes schat op het moment van schrijven het vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken op $15,8 miljard dollar, dat is omgerekend €14,4 miljard euro. Dat komt waarschijnlijk door een recordomzet van €21,9 miljard euro in ‘corona jaar’ 2021. Charlene woont met haar man in Londen. Ze hebben samen vijf kinderen, die zich allemaal geen zorgen hoeven te maken over hun financiële toekomst. En de kinderen van hun kinderen waarschijnlijk ook niet.