Geld & Carrière

Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft een gladiatoren vermogen

vermogen-carlos-alcaraz

Roland Garros gaat zijn laatste fase in. Het Spaanse tenniswonder Carlos Alcaraz mept vrijwel moeiteloos alle tegenstanders van de baan af, op weg naar de zoveelste titel in zijn korte, maar nu al imposante carrière. De 20-jarige Spanjaard wist in de kwartfinales overtuigend te winnen van Stéfano Tsitsipás. Nu dendert hij door naar de halve finale van de 122ste editie van het bekende tennistoernooi in Parijs. Hij gaat het opnemen tegen tennislegende Novak Djokovic.

Carlos is geboren voor tennis

Carlos Alcaraz (2003) is een geboren tennisspeler. De Spanjaard wist al op 16-jarige leeftijd de top van tennis te bereiken door in 2020 mee te spelen in het ATP-toernooi van Rio de Janeiro. Een jaar later maakte hij zijn grandslam debuut tijdens de Australian Open, en wist destijds Botic van de Zandschulp te verslaan. Dit was voor Alcaraz het begin van zijn weg naar de top, hoewel hij 2021 afsloot als de nummer 32 van de wereld.

In maart 2022 versloeg een topfitte Carlos Alcaraz tijdens het toernooi van Miami drie top 10 spelers, en wist daarmee het toernooi te winnen. Later tijdens het ATP-toernooi Madrid versloeg hij zowel Rafael Nadal als Novak Djokovic, en bewees daarmee dat hij kwam, zag, en overwon. In hetzelfde jaar versloeg hij de Noor Casper Ruud, en werd hiermee de jongste nummer één ooit.

Vermogen Carlos Alcaraz

De getalenteerde Spanjaard gaat het nu dus in de halve finale van Roland Garros opnemen tegen Novak Djokovic, die nog een appeltje met hem te schillen heeft. Het is een match waar elke tennisfan stiekem op hoopte, want het zal een strijd der titanen worden. Djokovic heeft in tegenstelling tot Alcaraz twee keer eerder de winst op Roland Garros gepakt (2016 en 2021), dus het is een zeer zware, maar waardige tegenstander voor de Spaanse toptennisser.

Voor het geld hoeft Alcaraz het niet te doen, want hij heeft inmiddels naar verluidt een vermogen van een slordige 20 miljoen dollar bij elkaar geslagen. Carlos Alcaraz wordt nu al ‘het nieuwe fenomeen’ van de tenniswereld genoemd. Zijn razendsnelle opkomst en overwinning op de tennisbaan dwingt een hoop respect af. De halve finale van Roland Garros zal ongetwijfeld gepaard gaan met een hoop vuurwerk.