bjorn, kuipers, vermogen
Geld & Carrière

Het vermogen van EK-finalist en multimiljonair Björn Kuipers

De ‘man of the match’ tijdens de EK-finale tussen Engeland en Italie was misschien wel onze eigen Björn Kuipers. Hij floot een prima pot en hield de wedstrijd goed onder controle, al zijn de Engelsen het daar misschien niet helemaal mee eens. Naast scheidsrechter is de Oldenzaler ook zakenman en multimiljonair. Hij heeft daarmee een prima vermogen opgebouwd.

Scheidsrechter Björn Kuipers

Björn Kuipers (48) begon zelf met voetballen bij Quick ’20. Zijn droom om prof te worden bleek niet haalbaar en vastberaden besloot hij te gaan studeren. Hij behaalde 2 diploma’s, maar het voetbal bleef hem trekken. Hij besloot scheidsrechter te worden en in 2005 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie. Al snel maakt hij furore en gaat ook internationaal fluiten.

In 2013 fluit hij zijn eerste Europese finale: Chelsea-Benfica (2-1) in de Europa League. Gisteren floot hij tijdens Engeland-Italie zijn grootste wedstrijd ooit, en met succes. De enige finales die nu nog ontbreken zijn het WK en de Champions league. Naast het fluiten heeft hij een succesvolle carrière als ondernemer, iets wat niet veel mensen weten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Björn Kuipers (@bjorn.kuipers)

Het vermogen van Björn Kuipers de zakenman

Ook in het ondernemen blinkt Kuipers uit. Samen met zijn vrouw Marlies heeft hij zich gestort op de warenhuissector. Hij ontpopt zich tot franchisenemer van supermarkten en in 2014 verkoopt hij 2 filialen aan Albert Heijn en een derde wordt tot een Jumbo-vestiging omgetoverd. Dit heeft hem geen windeieren gelegd.

Een jaar na de opening van de Jumbo zaak wordt deze tot beste van Nederland verkozen. Dit succes laat hem besluiten nog een 2e vestiging te starten. Naast deze supermarkten heeft Kuipers een eigen haarstudio, vastgoed en 2 vakantievilla’s. Waar de man alle tijd vandaan haalt is een groot vraagteken. Zijn vermogen wordt nu geschat op ongeveer 15 miljoen euro. Hiermee is hij rijker dan de meeste Eredivisie-spelers. Klasse!