Geld & Carrière

Dit indrukwekkende vermogen vergaarde Billie Eilish op 21-jarige leeftijd

Vermogen Billie Eilish

Superster Billie Eilish komt naar Nederland. Ze treedt op tijdens Lowlands, dat dit jaar van 18 tot en met 20 augustus plaatsvindt. De Amerikaanse zangeres is pas 21, maar draait al jaren aan de top mee. Hoeveel verdiende ze eigenlijk al in haar stormachtige carrière? We zochten de feiten en cijfers over inkomsten en vermogen van Billie Eilish voor je uit.

Billie Eilish al jong in de schijnwerpers

Billie Eilish werd geboren op 18 december 2001 in Los Angeles. Haar ouders gaven haar als volledige naam Billie Eilish Pirate Baird O’Connell mee. Billie’s ouders zijn allebei gek op muziek en al vanaf kleins af aan gingen Billie en haar broer Finneas mee naar concerten.

Billie schreef haar eerste song toen ze 11 was en op 13-jarige leeftijd ging ze al serieus aan het werk, samen met haar broer schreef en produceerde ze muziek. In 2015 trok het nummer Ocean Eyes de aandacht. Het werd in een paar weken tijd honderdduizenden keren beluisterd. Het trok ook de aandacht van Apple Music, dat haar in 2016 op 15-jarige leeftijd strikte voor een platencontract.

Recordsuccessen en prijzen

Haar carrière ontwikkelde zich snel en zeer succesvol. Eilish brak verschillende records. Ze werd de eerste artiest van deze eeuw met een nummer 1 album in de Verenigde Staten en de jongste vrouw die ooit debuteerde op nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk. Ze brak ook het record van de meeste nummers gelijktijdig van een vrouwelijke artiest in de Hot 100.

In 2019 werd Eilish genomineerd voor zes Grammy Awards, waaronder Record of the Year, Song of the Year, Album of the Year en Best New Artist. Op 17-jarige leeftijd werd ze de jongste artiest die genomineerd was in alle vier de General Field-categorieën. Bij de Grammy Awards van 2020 won ze alle vier de categorieën en werd ze de eerste vrouw en de jongste persoon die dit ooit won.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish)

De inkomsten en uitgaven van Billie Eilish

Eilish verdient miljoenen per jaar aan muziekverkoop en optreden. Daarnaast had ze verschillende sponsordeals met onder andere Calvin Klein en Freak City. Apple TV betaalde Eilish een geruchtmakende 25 miljoen dollar voor de exclusieve rechten op een documentaire over haar leven.

Billie Eilish kocht in 2021 een ranch ter waarde van 2,3 miljoen dollar. Ook gaf ze haar geld uit aan een aantal dure auto’s. Ze bezit onder andere een Ferrari GTC4, een McLaren 720S, een Dodge Challenger SRT en een Range Rover Sport.

Hoe hoog is het vermogen van Billie Eilish?

Op 21-jarige leeftijd heeft Billie Eilish al een kapitaal van zo’n 53 miljoen dollar verzameld. Dat meldt het gerenommeerde zakentijdschrift Forbes. Al op 18-jarige leeftijd maakte ze haar debuut op de Forbes 30 under 30 rich list. Ze was het jongste lid op de lijst. Billie Eilish heeft alle tijd om de best betaalde vrouwelijke artiest Rihanna te evenaren.