Geld & Carrière

Het astronomische vermogen van Microsoft magnaat Bill Gates

vermogen bill gates

William Henry Gates, voor de meeste van ons bekend als Bill Gates (66), is een Amerikaanse software ontwikkelaar, filantroop en zakenmagnaat. De meeste mensen zullen hem kennen als mede bedenker van Microsoft, het bedrijf wat hem grotendeels zijn astronomische vermogen heeft opgeleverd. Maar hoe groot is zijn vermogen daadwerkelijk?

Bill Gates nog steeds in top 10 rijksten ter wereld

Bill Gates was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in softwareontwikkeling. Hij was er zelfs zo door betoverd dat hij op zijn dertiende jaar al zijn eerste softwareprogramma kon schrijven. In 1973 studeerde Gates af aan de Lakeside School en ging in datzelfde jaar nog studeren aan Harvard College.

Dit avontuur kwam na twee jaar ten einde. Hij verliet Harvard om samen met Paul Allen de Microsoft Corporation op te richten. In de daaropvolgende jaren besteedden Allen en Gates al hun tijd aan de groei van het bedrijf. Je kan je voorstellen dat toen het bedrijf in 1986 naar de beurs ging, het direct explodeerden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bill Gates (@thisisbillgates)

De openingskoers van het aandeel van Microsoft begon op $21. Op diezelfde dag steeg het aandeel naar $27,75, waardoor de 45% aandelen die Bill op dat moment in zijn bezit had, plotseling $350 miljoen waard waren. Minder dan een jaar later, toen de aandelen nog veel meer waren gestegen, was hij miljardair. Op 31-jarige leeftijd mocht hij zich rekenen tot de rijksten ter wereld.

Het vermogen van Bill Gates

Vandaag de dag bezit Gates minder dan 1.3% van het bedrijf. De afgelopen jaren heeft de miljardair minstens $40 miljard van zijn aandelen in het bedrijf verkocht. Maar wat is zijn  vermogen vandaag de dag? Het feit dat de Amerikaan grotendeels uit Microsoft is gestapt, betekent niet dat hij stil zit.

Onderzoek dat is uitgevoerd vertelt ons dat Bill Gates vandaag de dag op jaarbasis nog steeds ongeveer $10 miljard verdiend. Dat is maandelijks ongeveer $890 miljoen. Omgerekend naar euro is dat een bedrag van 786 miljoen per maand. Het totale vermogen van Bill Gates ligt volgens Forbes Magazine rond de 113 miljard euro, wat hem alsnog een plek in de top 10 rijkste personen ter wereld oplevert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bill Gates (@thisisbillgates)