Geld & Carrière

Bas Smit: dit is het riante vermogen van deze topondernemer

bas smit vermogen

Bas Smit is een ware internet-persoonlijkheid geworden. Hij krijgt vaak de lachers op zijn hand met zijn filmpjes die hij deelt met zijn 850.000 volgers op Instagram. Naast humor heeft de man van Nicolette van Dam ook een neusje voor investeren. Maar wat is het vermogen van Bas Smit en hoe heeft hij dit verdiend?

Het persoonlijke leven van Bas Smit

Misschien ken je Bas Smit wel als de echtgenoot van Nicolette van Dam. Nicolette zie je namelijk redelijk vaak voorbij komen op de televisie, bijvoorbeeld in advertenties van de Postcode Loterij. Samen met hun twee kinderen wonen ze momenteel samen in Amsterdam-Zuid. Bas richtte zich lang op het investeren in vastgoed. Onder Roland Kahn kocht hij meerdere pandjes op om vervolgens te verhuren. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het vak.

Naast het opkopen van huizen, is Bas Smit ook goed in het opkopen van bedrijven. Momenteel is hij samen met zijn vrouw via aandelen voor een aanzienlijk deel eigenaar van meer dan 20 verschillende bedrijven. Ook is hij er niet vies van om bedrijven zelf op te zetten. Zo heeft hij bijvoorbeeld een bezorgdienst genaamd Zapp opgericht. Dit bedrijf is echter weer gestopt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bas Smit (@bassmit)

Bas weet te winnen met Instagram

Met meer dan 850.000 volgers op Instagram, is Bas Smit natuurlijk in staat om een groot publiek te bereiken. Dit maakt Bas natuurlijk erg interessant voor bedrijven die hun product of service willen promoten aan potentiële klanten. Bas verdient met een promotie op zijn sociale media kanalen al gauw meer dan 25.000 euro per post. Bij elkaar opgeteld kunnen we ervanuit gaan dit aanzienlijke inkomsten zijn.

Maar Bas kan natuurlijk ook zijn eigen producten promoten aan zijn volgers. Samen Nicolette van Dam bracht Smit in 2021 een boek genaamd “Nederland heeft Alles” uit. Dit boek is te verkrijgen voor 20 euro, en is al meer dan 100.000 keer verkocht. Dit boek heeft dus al een omzet gedraaid van meer dan 2 miljoen euro! Vanwege dit succes volgde in 2022 “Amsterdam heeft Alles”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bas Smit (@bassmit)

Het vermogen van Bas Smit

In 2019 werd bekend dat Bas Smit een vermogen had van 6 miljoen euro. Het kan natuurlijk zijn dat zijn aandelen in zijn bedrijven minder waard is geworden door de recessie. Gelukkig weet Bas niet van opgeven met investeren en zijn bijvoorbeeld de boeken manieren waarop geld binnenkomt in het laatje. Mede door het grote succes van zijn boek, vele projecten en vastgoed , wordt zijn vermogen momenteel geschat op zo’n 10 miljoen euro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bas Smit (@bassmit)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bas Smit (@bassmit)