Geld & Carrière

Dit is het scorende vermogen van ex-international Arjen Robben

vermogen arjen robben

Voormalig profvoetballer Arjen Robben heeft zijn voetbalschoenen enige tijd geleden aan de wilgen gehangen, maar daar hoeft zijn bankrekening zeker niet onder te lijden. Hij hoort bij de rijkste voetballers van Nederland, want hij heeft tijdens zijn indrukwekkende carrière een aanzienlijk vermogen opgebouwd. We hebben zijn loopbaan op het voetbalveld en zijn bankrekening onder de loep genomen.

Nederlands elftal

De carrière van Arjen Robben begon bij FC Groningen, waar hij in 2000 debuteerde in het betaald voetbal. Daar werd zijn uitzonderlijke talent al snel opgemerkt. Hoewel Robben tijdens zijn carrière vaak met blessures te maken kreeg, presteerde ‘de man van glas’ uitermate goed. Tijdens zijn carrière verkaste hij naar PSV, Chelsea, Real Madrid, en naar Bayern München. Tussen 2003 en 2017 speelde hij 96 keer in het Nederlands elftal, waarin hij van grote waarde was.

Arjen Robben heeft ook een prijzenkast en titels waar menig voetballer jaloers op is. Hij werd in 2014 uitgeroepen tot sportman van het jaar De aanvaller werd in 2010 en 2014 genomineerd voor de Gouden Bal en werd uitgeroepen tot Nederlands talent van het jaar. De sportman stopte in 2021 met voetballen, maar dat wil niet zeggen dat hij stilzit. Hij speelt padel, en loopt marathons. De KNVB heeft hem in september 2022 uitgeroepen tot bondsridder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arjen Robben (@arjenrobben)

Wat is het vermogen van Arjen Robben?

Arjen Robben heeft flink gecasht tijdens zijn carrière als profvoetballer. Hij kreeg niet het salaris van Cristiano Ronaldo, maar hij mocht zeker niet klagen. Alleen al bij Bayern München kreeg Robben 8 miljoen euro per jaar. Op dit moment zijn er Nederlandse voetballers die beter betaald krijgen, zoals Matthijs de Ligt, maar dat neemt niet weg dat Arjen Robben nog steeds een indrukwekkend saldo op zijn bankrekening heeft staan.

De voetballer beschikt over een geschat vermogen van 64 miljoen euro. Hij kan het dus breed laten hangen, en dat doet hij dan ook graag. Volgens bronnen kocht hij een paar jaar geleden een gigantische witte villa in Groningen. Hij heeft zijn schaapjes dus goed op het droge, want zijn huis is van alle gemakken voorzien. Met een woonoppervlakte van 1100 vierkante meter op een perceel van 3500 vierkante meter heeft hij ruimte genoeg om een balletje te trappen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arjen Robben (@arjenrobben)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arjen Robben (@arjenrobben)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arjen Robben (@arjenrobben)