Geld & Carrière

Het vermogen André Rieu klinkt als muziek in de oren

vermogen andré rieu

André Rieu is een van de grootste namen in de wereld van klassieke muziek. Deze Nederlandse violist en orkestleider heeft gigantische internationale successen behaald. Met meer dan 100 medewerkers en talloze uitverkochte shows is het niet gek dat Rieu een riant vermogen heeft opgebouwd. Maar wat is het vermogen van André Rieu?

De carrière van André Rieu

André Rieu begon zijn muzikale carrière als lid van het Maastrichts Salon Orkest, maar besloot later zijn eigen orkest op te richten. Achteraf gezien is dit natuurlijk een groot succes gebleken. Hij heeft op dit moment meer dan 100 optredens op het Vrijthof gegeven in zijn eigen Maastricht. Daarnaast heeft hij wereldwijd opgetreden in uitverkochte concertzalen en arena’s.

André Rieu heeft ook vele albums uitgebracht, waaronder “At the Movies”, “Amore” en onlangs “Silver Bells”. Hij heeft in totaal meer dan 40 miljoen albums verkocht en is daarmee een van de bestverkopende artiesten ter wereld. Door al deze successen is hij in 2002 benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een mooie onderscheiding voor zo’n succesvolle man.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by André Rieu (@andrerieu)

André Rieu in de problemen

In 2018 realiseerde hij een nettowinst van 11,8 miljoen euro en in 2017 van 7,2 miljoen euro. De opbrengsten van concerten stegen in de jaren daarna met meer dan 4 miljoen euro naar een totaal van 16,7 miljoen euro en inkomsten uit buitenlandse optredens stegen met meer dan 6 miljoen euro.

Ondanks deze gigantische winsten had André Rieu het enkele jaren later een stuk lastiger. Door de coronaperiode kon hij natuurlijk niet optreden, terwijl hij wel 120 medewerkers in dienst had. Tijdens de coronaperiode had André Rieu steun van de overheid nodig om zijn bedrijf met in stand te houden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by André Rieu (@andrerieu)

Vermogen van André Rieu

André Rieu is een van de rijkste artiesten van Nederland. Met de verkopen van zijn cd’s en vooral zijn tours over de gehele wereld heeft André riante bedragen binnengeharkt. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 25 miljoen euro. Zeker niet verkeerd voor deze grote naam in de muziekindustrie!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by André Rieu (@andrerieu)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by André Rieu (@andrerieu)