Geld & Carrière

Zoveel verdiende Alfred Schreuder met zijn (wan)prestaties bij Ajax

vermogen Alfred Schreuder

Zonder Alfred Schreuder won Ajax eindelijk weer eens; Excelsior werd in Rotterdam met 1-4 verslagen. Daarmee kwam een einde aan reeks van 7 niet gewonnen wedstrijden op rij. Dat was de Amsterdammers sinds het seizoen 1964/1965 niet meer overkomen. Het sportieve succes bleef uit onder Alfred Schreuder, maar hoe zit het met het financiële succes van de geboren Barnevelder? Wat verdiende hij tot nu toe in zijn voetbalcarrière? We zochten het voor je uit.

Laagste gemiddelde aantal punten van de laatste 25 jaar

Schreuder werd na precies 209 dagen ontslagen bij Ajax. Er was sinds de invoering van het betaald voetbal in 1956 in Nederland maar één Ajax-trainer sneller weg: de alweer in de vergetelheid geraakte Marcel Keizer werd al in 2018 al na 173 dagen ontslagen. Keizer haalde wel gemiddeld iets meer punten dan Schreuder; 2,24 gemiddeld per wedstrijd.  Schreuder haalde slechts een gemiddelde van 1,89 punten per duel.

Daarmee presteerde hij een stuk minder dan zijn voorganger. De naar Manchester United vertrokken Erik ten Hag was goed voor 2,47 punten gemiddeld per duel. Schreuder won bij Ajax geen enkele prijs, maar daar was zijn verblijfsduur ook simpelweg te kort voor. Hij had alleen de Johan Cruijff-schaal kunnen winnen, maar die wedstrijd werd verloren van PSV met 3-5. Dat was overigens de eerste officiële wedstrijd van Schreuder bij Ajax.

Hoeveel verdiende Alfred Schreuder in zijn trainerscarrière?

Over salarissen in de voetbalwereld wordt aan de ene kant vaak geheimzinnig gedaan, aan de andere kant lekt er toch vaak één en ander uit. Zoals het geruchtmakend hoge salaris van Schreuder bij zijn eerste club als hoofdtrainer: FC Twente. Hij verdiende daar naar verluidt het voor die tijd ongekend hoge salaris van 800.000 euro per jaar. Daarnaast kreeg hij bij zijn ontslag bij de Twentse club in 2015 een afkoopsom van 2 miljoen mee.

Schreuders salaris bij Ajax is nooit officieël door de club bevestigd, maar bronnen melden een jaarsalaris van tussen de 1 en de 1,5 miljoen euro.

Totale kosten Ajax

Het salaris van Schreuder was in lijn met zijn afkoopsom bij Ajax. Dagblad De Telegraaf wist namelijk te melden dat Schreuder na zijn ontslag 1,5 miljoen euro meekreeg.

Overigens betaalde Ajax al eerder anderhalf miljoen euro voor Schreuder, waarmee de totale kosten voor de Amsterdamse club op minimaal 3 miljoen euro komen. Ajax betaalde namelijk vorig jaar al een afkoopsom van 1,5 miljoen euro om Schreuder over te nemen aan zijn toenmalige werkgever Club Brugge.

Wat is het vermogen van Alfred Schreuder?

De exacte hoogte van het vermogen van Alfred Schreuder is lastig te achterhalen. Lang niet al zijn inkomsten bekend en zijn uitgaven al helemaal niet. Toch wagen we op basis van diverse bronnen een realistische schatting van rond de 5 miljoen euro. In ieder geval een groot genoeg bedrag om het even uit te zingen tot de volgende trainers klus die op zijn pad komt.