Alberto Stegeman
Geld & Carrière

Dit is het ontmaskerde vermogen van Alberto Stegeman

Misdaadjournalist en presentator Alberto Stegeman draait, net zoals Kees van der Spek, al een hele tijd mee op televisie. In zijn programma’s ontmaskert hij oplichters, wapenhandelaars, stalkers, en weet hij met zijn soms lachwekkende vermommingen gaten in de beveiliging van overheidsinstellingen bloot te leggen. Maar wat verdient deze onderzoeksjournalist eigenlijk? Wij zochten het uit.

De carrière van Alberto Stegeman

Alberto Stegeman werd in 1971 in Almelo geboren. Toen hij in 1994 afstudeerde aan de School of Media in Zwolle werd hij freelance schrijvend journalist. Het duurde niet lang voordat hij daarna mocht werken voor Het Parool en het ANP. Toen hij dat zat was maakte hij de overstap naar televisie, en werd eindredacteur van een regionale rubriek van Hart van Nederland. Momenteel is hij directeur van Noordkaap TV producties.

Stegeman is vanaf het begin betrokken bij Noordkaap TV producties, dat onder andere verantwoordelijk is voor zijn spraakmakende programma’s zoals Undercover in Nederland, Gestalkt, en Stegeman op de Bres. Maar ook programma’s zoals Trauma NL en verschillende kinderseries vallen onder zijn productiebedrijf. Veel van deze programma’s worden uitgezonden op SBS6, maar ook op andere televisiezenders.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alberto Stegeman (@alberto.stegeman)

Zijn carrière als succesvol pokerspeler

Stegeman noemt het zelf ‘een leuke hobby’, maar die hobby levert Stegeman wel tonnen op. De onderzoeksjournalist weet met zijn pokertalent namelijk aardig wat prijzengeld binnen te harken. Zo wist hij in 2018 in Amsterdam het prestigieuze pokertoernooi Master Classics of Poker te winnen, en liep met een cheque van 240.183 euro naar buiten. Daarnaast won hij in het verleden meerdere pokertoernooien.

Een jaar na zijn winst in Amsterdam behaalde hij op 21 december de vierde positie in het No Limit Hold’em – High Roller evenement op de Dutch Poker Series 2019 in Breda. Alberto Stegeman heeft in zijn gehele pokercarrière meer dan 400.000 euro verdiend, speelde in 28 openbare toernooien, en staat op nummer 64 van de beste pokerspelers van Nederland. Misschien moet hij een keertje spelen tegen Samantha Abernathy.

Het vermogen van Alberto Stegeman

Het exacte vermogen van Alberto Stegeman kunnen we niet achterhalen, maar we gaan er vanuit dat hij miljonair is. Naast de inkomsten van zijn productiebedrijf, en zijn contract met Talpa, weet hij met nevenactiviteiten aardig wat geld te verdienen. Hij verkocht volgens website BekendeBuren zijn appartement in Amsterdam met winst, en verkocht vier jaar later zijn huis in Heemstede, ook met tonnen winst.

Websites zoals Networthpost en Taddlr schatten zijn vermogen rond de vijf miljoen euro, maar wij konden verder geen bron vinden waarop zijn actuele vermogen staat vermeld. Stegeman zal er ongetwijfeld warmpjes bij zitten, want zijn bedrijf loopt prima. Noordkaap TV producties heeft onder andere SBS6, Net5, KRO, en Veronica als afnemers. Alberto Stegeman heeft het goed voor elkaar, dat is duidelijk.