Health

Deze verkoelende tips helpen je heerlijk slapen tijdens een warme nacht

7 verkoelende tips waardoor jij vannacht heerlijk inslaap valt

Waarschijnlijk zitten vele van ons binnen op kantoor. Maar het is je vast niet ontgaan dat het snikheet is vandaag. En dat kan nog wel eens voor problemen in de slaapkamer zorgen. Hoe ga je goed in slaap komen en blijven? Het is zo warm dat het bijna té warm is om vannacht lekker in slaap te vallen. Wij hebben de 7 beste tips voor je op een rijtje gezet, zo kan je vannacht toch lekker in slaap vallen.

1. Verlucht je kamer twee keer 15 minuten per dag

Je woning koel houden is belangrijk. Het is vooral belangrijk om je slaapkamer dagelijks te verluchten. De regel is om dit minimaal twee keer 15 minuten per dag te doen. Je kan je slaapkamer het beste ’s ochtends en ’s avonds luchten.

2. Plaats je lakens in de koelkast

Klinkt een beetje gek maar ook logisch. Zo werkt het: vouw je lakens op en stop ze in een plastic zak. Daarna plaats je je lakens in de koelkast. Voordat je gaat slapen haal je de gekoelde lakens eruit. En nu heerlijk slapen!7 verkoelende tips waardoor jij vannacht heerlijk inslaap valt 3. Koude douche

Een koude douche is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook nog eens verkoelend. Het koude water koelt je lichaam af, zo val je sneller inslaap. Goed om te weten: je hoeft niet voor een ijskoude douche te gaan, maar gewoon net iets kouder dan normaal.

4. Drink koud water

Drink (ijs)koud water gedurende dag door en zet een glas of fles koud water naast je bed. Zo kan je elke keer een slokje nemen als het te warm is. Ijsblokjes erin en genieten maar! Het koude water zal voor verkoeling zorgen en verkoeling is wat we willen.

5. Schakel elektrische toestellen uit

Alle elektrische toestellen zoals een computer, televisie of radio geeft warmte af. Ja, ook wanneer deze in stand-by staan. Schakel de apparaten op tijd uit voor het slapengaan. Laat ook de lampen niet te lang aanstaan.
7 verkoelende tips waardoor jij vannacht heerlijk inslaap valt

6. Slaap alleen

Waarschijnlijk vind je vriendin dit niet zo leuk, maar het is echt beter om alleen te slapen. Als jullie samenwonen kan je natuurlijk moeilijk alleen slapen wel kan je lepeltje-lepeltje slapen even een nachtje overslaan. De lichaamswarmte van je partner kan ervoor zorgen dat het veel te benauwd wordt.

7. Maak ijszakjes

Oké, dat werkt zo: je vult een plastic zakje met ijsblokjes en je legt de ijszakjes op je polsen, nek, lies, knieën of ellebogen. En dat zijn niet zomaar plekken. Het zijn de plaatsen waar de klopping van je slagaders het meest voelbaar zijn. Dit zorgt voor verfrissing voor je lichaam.