Food & Drinks

Dit zijn de verhalen achter whisky labels met een dier erop

whisky labels dieren

Heb je jezelf weleens afgevraagd waarom er vaak een dier op het etiket van een fles whisky staat afgebeeld? Wij ook, dus hebben we uitgezocht wat de verhalen achter deze labels zijn. We kunnen alvast verklappen dat een bijzonder etiket een stuk uitnodigender is om te kopen, dus is het niet gek dat er fraaie afbeeldingen worden gebruikt om een goede whisky aan de man te brengen.

Dieren op whisky labels

Er liggen veel mooie whisky’s is de Nederlandse schappen. We hebben eerder het Schotse merk The Broody Hen onder de aandacht gebracht, een single malt van 10 jaar oud. De naam van deze whisky heeft zijn oorsprong in de 17de eeuw, toen illegaal gestookte whisky overal werd verstopt, waaronder de nesten van broedende hennen.

Het is overigens voor elke liefhebber van een goede whisky een absolute aanrader om de Schotland Whisky Experience reis te maken. Tijdens deze reis kun je de oorsprong en het bijzondere verhaal achter verschillende soorten whisky’s proeven en ontdekken. Laten we voor nu beginnen met de bijzondere verhalen achter whisky’s die dieren op hun label hebben staan.

whisky

1. Lambay

Op het label van whiskymerk Lambay staat een papegaaiduiker afgebeeld. Deze zeldzame vogel komt voor op het Ierse eiland Lambay. Het verhaal achter deze whisky omvat twee families die de handen ineen hebben geslagen om een whisky te produceren dat ‘dynastie, duivelsheid, zeldzaamheid, en verfijning’ moet vertegenwoordigen. De inspiratie is gebaseerd op het eiland Lambay, waar het voorouderlijke huis van een van de families staat.

2. Glenfiddich

Op het label van het merk Glenfiddich staat een hert afgebeeld. Glenfiddich is Gaelisch voor ‘vallei van het hert’. Het merk heeft twee jaar geleden het uiterlijk van het hert op het label veranderd. Voor die tijd stond het dier met acht hoorns in zijn gewei afgebeeld, nu zijn het er twaalf. Hiermee heeft het merk het hert van een ‘jongeman’ in een ‘alfamannetje’ getransformeerd. Deze whisky moet je een keer hebben geprobeerd.

3. Monkey Shoulder

Deze Blended Malt Whisky bestaat uit drie verschillende Single Malt Whisky’s, waaronder Glenfiddich, Balvenie, en Kinvinie. Het verhaal achter Monkey Shoulder gaat over de lange dagen van werknemers in whiskystokerijen. Door het langdurig en handmatig draaien van gerst hingen de armen van werknemers erbij als ‘apenarmen’ Deze whiskey is gemaakt als eerbetoon aan hen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monkey Shoulder (@monkeyshoulder)

4. The Famous Grouse

De naam Famous Grouse heeft zijn oorsprong in Schotland, waar de zeldzame Schotse sneeuwhoen leeft. De oprichter van het merk, Matthew Gloag heeft uit liefde voor Schotland en deze jachtvogel het merk naar de sneeuwhoen vernoemd. Het dier komt alleen in Schotland voor, dus leek het hem een gepaste naam voor zijn whisky.

5. Buffalo Trace

Amerika staat bekend het meest bekend om zijn Jack Daniels whisky. Buffalo Trace whisky heeft zijn oorsprong echter ook in het verre verleden van Noord Amerika. Langs de Kentucky River lag in 1887 een distilleerderij, in een bocht waar in die tijd veel buffels de rivier overstaken. Het etiket verwijst naar de buffels, en is een ode aan de pioniers uit die tijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Buffalo Trace (@buffalotraceuk)