Media

Het bizarre verhaal achter de lage sokken van Jack Grealish

jack grealish lage sokken

Een van de spelers die zijn stempel op het spel van Manchester City heeft weten te drukken is Jack Grealish. De Engelse voetballer is een echte verschijning op het veld, en dat komt niet alleen door zijn voetballende kwaliteiten. Tijdens de Champions League finale tussen Manchester City en Inter Milan zal Jack zonder twijfel de speler zijn die zijn sokken verreweg het laagste om zijn been heeft zitten. Maar waarom doet Grealish dit? Wij waren ook benieuwd en zochten het uit!

Jack Grealish zijn lage sokken

Er circuleert een verhaal dat Jack Grealish zijn sokken laag draagt om de stijl van de legendarische voetballer George Best te imiteren. Jack, teamgenoot van onze Nederlandse Nathan Aké, heeft dit gerucht ontkend en benadrukt dat dit niet de reden is achter zijn keuze voor lage sokken. Hoewel hij een bewonderaar is van de kwaliteiten van George Best, heeft hij duidelijk gemaakt dat zijn sokken stijl voortkomt uit persoonlijke voorkeur en niet om Best na te doen.

De echte reden achter de lage sokken van Jack Grealish is omdat hij ooit een paar sokken had dat tijdens het wassen gekrompen was. Hierdoor waren ze niet langer in staat om hoger op zijn benen te komen. Met deze lagere sokken speelde Grealish opmerkelijk goed, en sindsdien heeft hij vastgehouden aan het dragen van lage sokken als een geluksbrenger op het veld. Ook onder Pep Guardiola speelt Grealish de sterren van de hemel, dus dit bijgeloof zal niet snel veranderen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPORTbible (@sportbible)

Bewegingsvrijheid en comfort

Een andere reden waarom je Jack Grealish met lage sokken op TV ziet verschijnen, heeft te maken met zijn scheenbeschermers. Hij gebruikt scheenbeschermers die bijzonder klein zijn. Deze kleinere scheenbeschermers bieden hem meer bewegingsvrijheid en comfort tijdens het spelen. Grealish heeft aangegeven dat hij de langere scheenbeschermers als beperkend ervaart en daarom de voorkeur geeft aan deze kleinere variant.

Meerdere scheidsrechters hebben al geadviseerd om langere sokken met grotere scheenbeschermers te nemen, maar Grealish gelooft er niet in. En zeg nou eerlijk, als jij dezelfde kuitspieren als Grealish had, zou jij er ook alles aan doen om dit te laten zien aan de wereld! Sasha Attwood, de vriendin van Grealish vindt al deze spieren waarschijnlijk ook woest aantrekkelijk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack Grealish (@jackgrealish)