vergeten monopoly regel kerstavond
Life

Deze vergeten Monopoly regel maakt jouw kerstavond een stuk leuker

Wat is er leuker om te doen op een koude kerstavond dan het spelen van Monopoly met je familie en vrienden? Oké, misschien vind je kerstfilms kijken een stukje leuker, maar wanneer je achter deze vergeten Monopoly regel komt, wil jij zeker weten achter het spelbord kruipen. Maar van welke spelregel weet niemand het bestaan en waarom maakt dit het spel zo veel leuker?

Een frustrerende kerstavond

Er is misschien geen spel dat zo iconisch is voor kerstavond als Monopoly. Het spelen van Monopoly op kerstavond is een traditie voor veel gezinnen en vrienden en kan een leuke manier zijn om samen te komen en de tijd door te brengen. Maar zoals met elk spel, kan Monopoly ook zijn frustraties hebben.

Misschien heb jij wel een familielid of vriend die altijd Monopoly lijkt te winnen door vals te spelen of extreem veel geluk te hebben met het gooien van de dobbelstenen. Soms kan het ook uren duren voordat het spel afgelopen is. Gelukkig is er een vergeten regel in het spel waardoor de hele ervaring opeens een stuk sneller gaat!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monopoly (@monopolygameofficial)

De vergeten Monopoly regel

Wat vanzelfsprekend is bij Monopoly is dat wanneer je landt op een onroerend goed dat nog niet in het bezit is van iemand, je de mogelijkheid hebt om het te kopen voor de vermelde aankoopprijs. Wanneer je besluit om het onroerend goed te kopen, hoef je alleen maar de aankoopprijs aan de bank te betalen en het onroerend goed wordt van jou.

Maar wat als je het onroerend goed niet wilt kopen? Hier weten veel mensen niet wat de juiste regels zijn. Maar wat blijkt, is dat de regel echter is dat wanneer de speler niet overgaat tot een koop, de bank het onroerend goed in dat geval moet veilen aan de hoogste bieder, inclusief de speler die het oorspronkelijk had kunnen kopen. Als je een huis bijvoorbeeld niet direct wilt kopen, kan je wellicht wachten tot het huis voor een lagere prijs geveild wordt om vervolgens alsnog het huis te kopen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monopoly (@monopolygameofficial)