Bekend & Beroemd

Dit bedrag verdient Rico Verhoeven per gevecht bij Glory

verdiensten-rico-verhoeven-glory
(Foto: Instagram @remyonline)

Gaat dit het allerlaatste gevecht worden voor The King of Kickboxing? De laatste kaarten voor de partij tegen Tariq Osaro gaan voor 200 tot 800 euro over de toonbank, maar hoeveel verdient Rico Verhoeven zelf aan een Glory-gevecht?

Nog één keer vechten voordat hij zijn definitieve stap richting het witte doek maakt? Voor die pittige voorbereiding en flinke klappen krijgt Rico een ruimschootse vergoeding. Vriendin Naomy van Beem zal nog één keer met dichtgeknepen billen dit schouwspel moeten aanschouwen.

verdiensten-rico-verhoeven-glory
(Foto: BSR)

Rico is al jaren kickbokser nummer één

Rico Verhoeven is één van de grootste namen in de wereld van het kickboksen. Met zijn indrukwekkende bokscarrière en zijn sterke prestaties in de ring heeft hij zichzelf op de kaart gezet als een van de beste vechters van zijn tijd.

Peter Aerts, Badr Hari, Jamal Ben Saddik en vele anderen sneuvelden in titelgevechten tegen de vechter uit Bergen op Zoom. In 2014 wist hij zich te kronen tot wereldkampioen in het zwaargewicht bij Glory en gaf deze titel nooit meer af.

Naast zijn carrière in de ring, verschijnt hij regelmatig op de Nederlandse televisie. Zo verschijnt Rico graag op de Nederlandse televisie om deel te nemen aan spelshows als Jachtseizoen van Stuk TV.

In 2022 verscheen de vierdelige docuserie ‘RICO: Dream Big’ waarin Verhoeven wordt gevolgd in aanloop naar zijn gevecht tegen Badr Hari en zijn pogingen om door te breken in Hollywood. Na een aantal bij- en gastrollen in verschillende Nederlandse films, maakte Rico in 2023 zijn opwachting als hoofdrolspeler in de film Black Lotus welke op wisselende kritieken kon rekenen.

verdiensten-rico-verhoeven-glory
(Foto: Netflix)

Wat verdient Rico Verhoeven per Glory-gevecht

Rico Verhoeven heeft het grootste gedeelte van zijn vermogen verdiend met Glory-wedstrijden. Bij iedere wedstrijd ontvangt hij minimaal 200.000 euro, en bij grotere tegenstanders als Badr Hari kan dit bedrag oplopen tot meer dan een half miljoen euro.

Bovendien ontvangt hij iedere keer dat hij zijn tegenstander KO slaat een bonus van 50.000 euro. Dat geeft vast extra motivatie in de ring!

In de afgelopen 11 jaar vocht Rico 22 wedstrijden bij Glory. Een snelle rekensom leert ons dat hij hiermee minimaal al 4,4 miljoen euro mee verdiende!

Ricardo, zoals Rico eigenlijk echt heet, sloeg 9 tegenstanders knock-out en verdienden hier dus nog een slordige 450.000 euro extra mee. Totaal vocht hij dus bijna 5 miljoen euro bij elkaar bij Glory.

verdiensten-rico-verhoeven-glory
(Foto: Glory)

Wie gaat er winnen? Rico Verhoeven of Tariq Osaro

Na de wedstrijd tegen Tariq Osaro mag Rico hier nog eens 200.000 euro bijschrijven en hopelijk voor hem ook nog eens de gewenste knock-out bonus. In de wandelgangen gaan de geluiden dat dit geen probleem moet gaan worden voor de 34-jarige kickbokser.

De Nigeriaanse Osaro mag dan twee centimeter langer en zes jaar jonger zijn. Rico draagt zo’n zes kilogram extra met zich mee waarmee hij Cookie alle hoeken van de ring wil laten zien. Alle Glory-wedstrijden zijn te bekijken via Videoland.