Geld & Carrière

Helene Fischer in Gelredome: dit verdient de multimiljonaire per show

verdiensten-helene-fischer-show
(Foto: Instagram @helenefischer.nl)

Ze is niet zo bekend als Britney Spears of Celine Dion, maar toch verdiende de Duitse Schlagerzangeres Helene Fischer vorig jaar meer dan deze twee supersterren. De Duitse schone staat deze week samen met een compleet acrobaten circus op het podium van het Gelredome, waar ze twee dagen lang een spetterende show gaat geven. De shows maken deel uit van een tour door 14 steden en 3 landen. En daar verdient de Duitse zangeres bakken met geld mee. Hoeveel salaris dat is? Dat hebben we natuurlijk voor je opgezocht.

Zingen en theater

Helene Fischer werd 39 jaar geboren in het Siberische Krasnojarsk uit ouders van Russisch-Duitse oorsprong. Toen Helene vier jaar oud was verhuisde ze met haar ouders naar het Duitse Wöllstein. Toen Fischer haar middelbare school had afgerond studeerde ze drie jaar in Frankfurt, waar ze haar voorliefde voor theater ontwikkelde. In de tijd dat ze musical studeerde aan de Stage & Musical School stond ze al op verschillende podia in diverse theaters.

Haar passie voor zingen bleef niet onopgemerkt. Na een spetterend televisieoptreden in 2005 werd ze een bekende zangeres in Duitsland. Haar eerste album, Von Hier Bis Unendlich, werd een succes. Er volgden meerdere albums, die allemaal een gouden of platina status haalden. Haar populariteit ging letterlijk alle grenzen over, want Helene Fischer is een superster in de Benelux. Ze wordt ook wel de ‘Taylor Swift van Duitsland’ genoemd. In 2018 stond de zangeres nog op de achtste plek van de Forbes-lijst met best betaalde vrouwelijke artiesten. Hoogste tijd om naar haar verdiensten per show te kijken.

verdiensten-helene-fischer-show

Dit bedrag verdient Helene Fischer per show

Helene Fischer staat voor uitverkochte zalen. Ze stond in 2018 eerder in een uitverkochte Gelredome, en die truc doet ze dit jaar zonder moeite over. Haar tweedaagse optreden in het Arnhemse stadion, waar onlangs ook Burna Boy stond, is onderdeel van een mega-tour van 70 concerten die ze in 14 steden en 3 landen geeft, zo staat te lezen in het Duitse blad T-online. Helene Fischer kan aan het einde van deze tour een flink bedrag bij haar vermogen optellen, want de concertreeks levert haar flink wat geld op.

Volgens de organisatie zal de totale verkoop van kaartjes zo’n 70 miljoen euro opleveren. Daarnaast zal er naar verwachting ruim 4 miljoen euro aan merchandise worden verkocht. Volgens schattingen zijn er ongeveer 40 miljoen euro aan onkosten, zoals de zaalhuur, productiekosten en personeel. Helene Fischer verdient naar verluidt 225.000 euro bruto per show. Dat is niet mis voor een optreden van 2,5 uur. Haar totale bruto inkomsten voor de hele tournee wordt geschat op € 15.750.000.

verdiensten-helene-fischer-show

Show met Cirque du Soleil

Helene Fischer heeft het stoffige imago van schlagermuziek teniet gedaan door er een vleugje pop en visuele entertainment aan toe te voegen. Vroeger dacht men bij Schlagermuziek aan geblondeerde mannen die met een accordeon de sterren van de hemel speelden in houten hutjes. Dankzij Helene Fischer is dat imago compleet veranderd. Ze brengt weliswaar de onmiskenbare schlager-sound ten gehore, maar dan wel op een manier die leeftijden tussen de 20 en de 80 aanspreekt.

Haar shows zijn spectaculair, mede door haar samenwerking met Cirque du Soleil. Ze raakte in juni van dit jaar nog gewond aan haar neus tijdens een optreden in Hannover. Dit gebeurde tijdens een gewaagde act met een trapeze. Ze wil echter niet van stoppen weten, en heeft aangegeven dat ze haar tour door gaat zetten. Ze is aankomende woensdag te zien in een uitverkochte Gelredome.

verdiensten-helene-fischer-show