verborgen iphone life hacks
Tech

Deze verborgen life hacks voor iPhone kende je nog niet!

Je denkt als geen ander te weten hoe je iPhone werkt, maar je telefoon heeft verborgen trucjes die je nog wel eens heel handig uit zouden kunnen komen. Met deze verborgen life hacks word je pas echt een iPhone eindbaas.

Foutje gemaakt? Schud je iPhone

Tijdens het typen is een tikfout snel gemaakt. Een foutje kan gebeuren, maar zoek niet langer meer naar de backspace knop. Schud je iPhone en de telefoon herstelt automatisch je laatste actie.

Extra snel opladen

Voordat je een fast charger aanschaft kun je ook eens deze life hack uitproberen. Zet je nieuwe iPhone 11 pro, of elke andere iPhone, in vliegtuigstand voordat je hem oplaadt. Swype omhoog, druk op het vliegtuigicoontje en plug de lader in. Zo gaat het een stuk sneller.

Super snel terugbellen

Net een oproep gemist? Je hoeft niet door je contacten te zoeken. Sterker nog, je hoeft niet eens naar het ‘recent’ menu. Druk direct op de belknop en het meest recente nummer verschijnt automatisch.

Handsfree foto maken

Voor deze hack heb je wel iPhone oordopjes nodig, maar je kan dan handsfree foto’s maken! Zorg dat de oordopjes ingeplugd zijn. Je kan nu met de ‘volume omhoog’ knop een plaatje schieten.

verborgen iphone life hacks

Makkelijk door tekst scrollen

Je kent het vast wel. Heb je een lap tekst getypt, zie je een eind terug een fout staan. Elke keer dat je in de tekst drukt komt de cursor precies waar je het niet wilt terecht. Houd eens de spatiebalk op je iPhone ingedrukt en veeg naar links of rechts. Je kan zo heel snel én exact de cursor neerzetten waar je maar wilt.

Je iPhone als waterpas gebruiken

Wist je dat je iPhone een ingebouwde waterpas heeft? Je hoeft dus niet zo’n ding mee te sjouwen om er gebruik van te kunnen maken. Het verschilt per update waar de waterpas functie verstopt zit. Je vindt ‘m door in de kompas app naar links te vegen of open de ‘meten’ app en druk onderin op ‘waterpas’. Wat een luxe van een iPhone.

Lichtflits als melding (in plaats van geluid of trillen)

De een vindt geluid aan of trillen wel fijn, maar het kan ook irritant zijn. Wil je wel op een melding gewezen worden, maar zonder geluid of trillen? Zet dan de lichtflits aan. Ga onder ’toegankelijkheid’ naar ‘audio/visueel en zet ‘ledflits bij melding’ aan. Als je het zat bent zet je deze functie net zo makkelijk weer uit.

Overigens kan je in de instellingen ook je privacy beschermen tegen bedrijven die mee proberen te gluren.

Ruimte in geheugen zonder iets te verwijderen

Voor deze hack moet je even opletten, maar hij is de moeite waard. Je kan namelijk ruimte in je opslag maken zonder iets te hoeven wissen.

Check bij je instellingen hoeveel opslagruimte je nog vrij hebt. Ga nu naar de App store en download iets groots (kan ook iets betaald zijn, je iPhone brengt pas kosten in rekening als er genoeg opslagruimte beschikbaar is). Je krijgt nu de melding dat er niet genoeg opslagruimte op je telefoon is. Druk op ‘OK’ en sluit de store af.

Ga weer terug naar je instelling en controleer de opslagruimte. Je iPhone is zo slim geweest om zelf de opslagruimte vrij te maken! Easy fix.