Life

VanMoof fietsen nu massaal te koop aangeboden op Marktplaats

vanmoof-fietsen-te-koop-marktplaats
(Foto: @vanmoofamsterdam)

Wilde je altijd al een VanMoof fiets bezitten? Dat kan nu voor een prikkie. Veel eigenaren van een VanMoof fiets proberen er vanaf te komen, nu na al het negatieve nieuws het bedrijf ook nog eens op de rand van een faillissement staat.  Marktplaats wordt overspoeld met advertenties waarin VanMoof fietsen te koop worden aangeboden.

33% meer VanMoof fietsen op marktplaats sinds maandag

Het aantal advertenties is sinds maandag met 33 procent gestegen, zo meldde een woordvoerder van verkoopsite Marktplaats tegen RTL Z. VanMoof kampt al langer met problemen, zoals fietsen die vaak kapot gaan en lange reparatie- en levertijden.

Nu het bedrijf zelf in financiële problemen verkeert en uitstel van betaling heeft gekregen, nemen de zorgen onder gebruikers toe. Fietsenmakers en herstelpartners zijn terughoudend geworden met het herstellen van fietsen onder garantie, uit angst dat VanMoof de factuur niet kan voldoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AT5 (@at5.nl)

Kan een VanMoof nog wel onderhouden of gerepareerd worden?

Deze recente ontwikkelingen hebben geleid tot boze en bezorgde berichten van eigenaren en mensen die een VanMoof fiets hebben besteld en betaald. Ze vragen zich af of hun fietsen nog wel onderhouden en gerepareerd kunnen worden als het bedrijf het niet redt. Veel onderdelen worden specifiek voor VanMoof ontwikkeld en gemaakt, waardoor je vaak niet zomaar naar een willekeurige fietsenmaker kunt met je VanMoof. voeren.

Enorme toename Marktplaats advertenties voor fietsen

Op Marktplaats is een toename te zien van VanMoof gerelateerde advertenties. Het aanbod varieert van fietsen tot onderdelen en accessoires. Veel verkopers geven aan afstand te willen doen van hun fiets vanwege de onzekere toekomst van VanMoof.

Verkopers hebben verschillende redenen om hun fietsen te koop aan te bieden. Sommigen zijn dichterbij hun werk gaan wonen en hebben de fiets niet meer nodig, terwijl anderen kiezen voor alternatieve vervoersmiddelen. Ook zijn er mensen die teleurgesteld zijn in de problemen met VanMoof en overwegen over te stappen naar een scooter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AT5 (@at5.nl)

VanMoof blijft populair, ondanks de negatieve berichten

De advertenties worden vaak bekeken en er wordt flink op geboden. Veel eigenaren hopen hun fietsen snel te verkopen en zo over te stappen op een ander vervoermiddel.

Hoewel de toekomst van VanMoof onzeker blijft, lijkt de populariteit van de fietsen op zich niet te zijn afgenomen. Het unieke design en de aantrekkingskracht van elektrische fietsen zorgen ervoor dat er nog steeds veel interesse is, ondanks de vele problemen waarmee het bedrijf te kampen heeft.