Media

‘Enge’ commercial van Nederlandse E-bike ontwerpers verboden in Frankrijk

‘Enge’ commercial van Nederlands e bike bedrijf verboden in Frankrijk

VanMoof is een bedrijf waar we als Nederlanders best trots op mogen zijn. Ze staan bekend om hun stijlvolle en minimalistische e-bikes. In Nederland gaan ze als warme broodjes over de toonbank en daarom willen ze nu heel Europa veroveren. Met een grote campagne en speciale commercial zijn ze dat nu van plan in Frankrijk. Maar daar stak de Franse overheid snel een stokje voor.

VanMoof commercial ‘Time to ride the future’

De commercial hoort bij de campagne ‘Time to ride the future.’ Hiermee wil VanMoof laten zien dat mensen verder moeten kijken dan hoe we nu leven. Tijd voor andere vervoersmiddelen, zoals e-bikes, en nieuwe manier om met de aarde om te gaan. Hiervoor kozen ze voor een hele bijzondere video die veel mensen heeft geraakt maar blijkbaar ook heeft gechoqueerd.

In de video zie je in eerste instantie een auto en alles wat daar bij komt kijken. Fabrieken die volgas draaien, veel files en ook auto ongelukken. Na al deze gang van zaken smelt de auto om in een elektrische fiets van VanMoof. Een hele slimme manier om de aandacht te trekken natuurlijk.

VanMoof E-bike video verboden in Frankrijk

Wellicht heb je de video al eens voorbij zien komen. In Frankrijk zul je de video in ieder geval niet op televisie of op internet zien. De Franse reclamebazen ARPP heeft de video per direct verboden. We snappen dat de video misschien wat over de top is maar verbieden is toch wel erg heftig. Check de video hieronder om zelf te oordelen of deze actie terecht is.