Life

Elektrisch fietsen: 5 uitstekende VanMoof e-bike alternatieven

Elektrisch fietsen 5 uitstekende VanMoof e bike alternatieven
(Foto: Cowboy e-bikes)

Fietsenfabrikant VanMoof staat onder grote druk. Er waren al langere tijd problemen, maar nu staat het bedrijf op de rand van een faillissement.  Zoek jij een mooie en degelijke elektrische fiets, maar zie je een VanMoof nu even niet zitten? We zetten 5 alternatieven e-bik merken en modellen voor je op een rij.

De beste alternatieven voor VanMoof

VanMoof fietsen waren geliefd door de combinatie van moderne technologie en aantrekkelijk design. De bewondering is echter omgeslagen, want het regent klachten over onderdelen die snel stuk gaan terwijl het extreem lang kan duren voordat reparatie mogelijk is. VanMoof is nu één van de snelst groeiende categorieën op verkoopsite Marktplaats.

Wil jij een hippe elektrische fiets en is VanMoof voor jou nu even uit beeld? Er zijn een aardig aantal alternatieven: merken die aan de weg timmeren en prachtige elektrische fietsen leveren. We geven 5 voorbeelden.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cowboy (@cowboybike)

1. Cowboy Classic

Deze e-bike combineert stijl en snelheid met zijn strakke design en geïntegreerde batterij. Minstens zo stijlvol als VanMoof, en met een riemaandrijving en een krachtige motor is een Cowboy e-bike perfect voor stedelijke pendelaars. Je kunt momenteel kiezen uit 3 modellen: de Classic, de Cruiser en de Cruiser ST. Je rijdt een Cowboy Classic vanaf 2.490. Check de Cowboy website voor meer info.

VanMoof alternatieven

2. Rad Power Bikes RadCity 5

Als comfort bij jou boven design gaat, en als je lange afstanden wilt afleggen en ook zwaarder terrein wilt verkennen, is de RadCity 5 een ideale keuze. Met een robuust frame, krachtige motor en grote actieradius van 80 km kun je moeiteloos de stad uit en de natuur in. De vanafprijs ligt een stuk lager dan bij VanMoof: de RadCity 5 Plus is nu in de aanbieding voor 1.329.  Check Rad Power Bikes voor meer info.

Rad Power Bikes RadCity 5

3. LEKKER Bikes

LEKKER is net als VanMoof en Cowboy een Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam. Het mooie van LEKKER is de combinatie van fraai design met betrouwbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid. Het bedrijf verkoopt overigens ook boten onder de naam LEKKER Boats. LEKKER fietsen kan al vanaf 1.899. Check de website van LEKKER.

Alternatieven VanMoof

4. Trek Verve+

Hoeft een e-bike voor jou niet per se van een hip nieuw merk te zijn, maar kies je liever voor een gevestigde naam, dan kun je bij Trek terecht. De Trek Verve+ elektrische fiets is dan een mooie optie voor jou. Met vering en een rechtop zitpositie zorgt hij voor een soepele en ontspannen rijervaring. Ideaal voor zowel ritjes in de stad of tochten door de natuur. Prijzen van de Trek Verve serie lopen uiteen van 2.199 tot 2.999. Check de Trek website voor meer info.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUBOUILH Serge (@sergedubouilh)

5. Phatfour

Tot slot een merk dat qua uiterlijk een heel andere richting kiest dan de concurrentie. We hebben het dan over Phatfour. Een e-bike van dit merk is,  zoals de naam al doet vermoeden, een ‘dikke’ fiets oftewel fatbike. Een Phatfour fiets heeft qua model wel wat van een brommer of snorfiets uit de jaren vijftig. Ook het zadel lijkt op dat van een brommer en de banden zijn opvallend breed. De vanaf prijs is 2.540. Meer info op Phatfour.com.

VanMoof alternatieven Phatfour