Vandaag is het NK Scootmobiel op Circuit Zandvoort
Media

Vandaag is het NK Scootmobiel op Circuit Zandvoort

Op circuit van Zandvoort gaan vandaag 72 ouderen in teams van zes strijden op het NK Scootmobiel. Op het circuit wordt een parcours vol met obstakels afgelegd. Organisator Gouden Dagen wil met dit vrolijke evenement ook een serieuzere zaak aanstippen: eenzaamheid onder ouderen.

Het is 13 jaar geleden dat er voor het laatst een NK Scootmobiel was, dus de opkomst is dit jaar groot. Maar liefst twaalf teams strijden vandaag om de titel, met onder de teams een hoop creatieve namen zoals Gazz Erop, Niet Verstappen en De Heikant Geeft Gas.

Vandaag is het NK Scootmobiel op Circuit Zandvoort 01

Henny Brouwer gaat er iedere maand met de Ridderkerkse Scootmobiel Club (RSC) op uit. “We hebben de club opgericht om mensen wat meer buiten de deur te krijgen. Er staan zat scooters in de berging die bijna nooit worden gebruikt. Mensen zijn onzeker wanneer ze maar zelden rijden, en door de tochten die we organiseren raken mensen meer vertrouwd met hun scootmobiel.”

Het evenement heeft ook een serieuze ondertoon. Een hoop ouderen zijn alleen en niet mobiel, en het gebruik van een scootmobiel kan ze helpen om meer te doen. Met deze race wil de organisatie eenzaamheid onder ouderen onder de aandacht brengen.

Wim en Ruurd gaan ook van start bij het NK Scootmobiel. Nu zijn ze nog vrienden, maar als de race van start gaat zijn het grote concurrenten. Zit jij er later ook zo bij?