Life

Vanaf 2021 kun je voor 50 miljoen met SpaceX een retourtje naar de maan boeken

Vanaf 2021 kun je voor 50 miljoen met SpaceX een retourtje naar de maan boeken

Je kunt tegenwoordig makkelijk naar de andere kant van de wereld voor een zacht prijsje. Mensen boeken tegenwoordig vakanties alsof het niets is. Even een maandje jezelf zoeken in Cambodja, een dikke vriendentrip naar Zuid-Afrika of een snel weekendje Tel Aviv met je geliefde. Niks is te gek tegenwoordig. Niks? Nouja, deze trip met SpaceX naar de maan is wel van een nieuw niveau..

Vanaf 2021 kun je namelijk met de Starship mee naar de maan. Gewoon een retourtje dus je komt veilig en wel weer terug. Jonathan Hofeller, de vice president van SpaceX, heeft namelijk tijdens een conference in Jakarta laten weten dat ze gaan beginnen met commerciële vluchten voor iedereen. Eind dit jaar moet de Starship eindelijk klaar zijn en gaat het zijn eerste rondje maken om de aarde heen.

De eerste vlucht zal met een telecommunicatie satelliet verlopen en niet met mensen aan boord. Als dit allemaal perfect is verlopen zullen er twee nieuwe SpaceX modellen ontwikkeld worden voor passagiers. De prijs voor een retourtje naar de maan? Een kleine 50 miljoen dollar. Gelukkig heb je nog een paar jaar om dit bij elkaar te harken.

Bron: SpaceX