Geld & Carrière

Dit is het enorme uurtarief van de nieuwe advocaten van Riduan Taghi

Uurtarief advocaten ridouan taghi
Ridouan Taghi Foto: Politie

Na de aanhouding van advocate  Inez Weski moest Riduan Taghi op zoek naar nieuwe advocaten. Taghi zat na de arrestatie van zijn advocaat zonder verdediging. Sinds eind juni heeft Taghi hulp van drie nieuwe advocaten: Sjoerd van Berge Henegouwen, Arthur van der Biezen en Michael Ruperti. Drie minder bekende namen bij het grote publiek. Wie zijn deze mannen en wat is het uurtarief wat Taghi aan deze advocaten moet betalen? Wij doken in de materie.

Nieuwe advocaten voor Taghi

Na de aanhouding van Weski, zij werd in april aangehouden op verdenking van deelname aan de criminele organisatie van haar cliënt, moest de Utrechter op zoek naar nieuwe advocaten. Daarbij kwam hij uit bij de drie ervaren mannen die we eerder noemden. In eerste instantie was het Michael Ruperti die het alleen zou doen. Nu heeft hij van der Biezen van Berge Henegouwen in zijn team. Ze staan hem alle drie bij in het Marengoproces, dat inmiddels al vijf jaar loopt.

Tegen Riduan Taghi is een levenslange gevangenisstraf geëist. Dit vanwege de grote internationale drugshandel en witwaspraktijken. Ook liquidaties en moordpogingen zouden op zijn naam staan. Aan de nieuwe advocaten de loeizware taak om de straf van Taghi te verminderen.

riduan-taghi-advocate-inez-weski
De vorige advocate van Taghi: Inez Weski

Verzoek tot uitstel Marengoproces

De nieuwe advocaten van Ridouan Taghi willen 9 maanden de tijd om de verdediging voor te bereiden in de grote liquidatiezaak Marengo. De officieren van justitie vragen de rechtbank dat verzoek af te wijzen. Zij willen namelijk door met het proces en zien geen reden tot uitstel. De rechtbank zal pas later beslissen of het proces wordt uitgesteld.

“We hebben 9 maanden uitstel nodig om ons te kunnen verdiepen in het strafdossier en de bijzondere merites van deze strafzaak,” zei Sjoerd van Berge Henegouwen vrijdag op een regiezitting. Ook noemde hij het heel erg treurig dat het trio het proces moet overnemen van Inez Weski.

Het uurtarief van Taghi’s advocaten

Taghi wordt alleen bijgestaan door de allerbeste advocaten van Nederland. Het salaris van een startende advocaat is al erg hoog, in het geval van Sjoerd van Berge Henegouwen, Arthur van der Biezen en Michael Ruperti betaal je waarschijnlijk de hoogst mogelijk prijs. Waar Inez Weski  400 euro exclusief btw vroeg per uur, verwachten we dat het trio ook deze prijs zal vragen. Dit staat nog los van overige kantoorkosten.

Mocht een van deze advocaten een 40-urige werkweek draaien, dan staat er al snel € 65.000 per maand te wachten aan salaris. Hier gaan uiteraard nog veel kosten af. Denk aan belasting, kantoor, personeel, etc. Toch weten we zeker dat je een goed zakcentje kunt verdienen aan het verdedigen van dit soort ‘grote spelers’. Het vermogen van het trio is bij ons niet bekend.