Travel

Vanaf het Griekse eiland Mykonos kun je nu varen met Uber Boat

uber-boat-mykonos
Foto: Unsplash

Bezoek je op vakantie het Griekse eiland Mykonos, dan kun je daar gebruik maken van een nieuwe service. Geniet van de bezienswaardigheden vanaf het water, aan boord van een Uber Boat! Het platform lanceert deze nieuwe service als eerste in Mykonos; wordt het een succes, dan volgt uitbreiding naar andere locaties.

Meerdere tussenstops en kosten delen mogelijk met Uber Boat

Uber Boat werd in mei aangekondigd en is sinds kort beschikbaar in Mykonos. De service, waarin Uber samenwerkt met lokale bootmaatschappijen, hoef je slechts 45 minuten van tevoren te boeken. Reizigers kunnen kiezen uit speedboten die plaats bieden aan drie tot acht personen. Er zijn op dit moment zo’n 25 plaatsen op het eiland waar je opgepikt of gedropt kunt worden.

De prijs van Uber Boat wordt van tevoren weergegeven en is deze gebaseerd op het tijdstip van boeking en de afstand. Ook het plannen van meerdere tussenstops en het delen van de kosten met vrienden is mogelijk. En dat is niet alleen erg leuk, maar het haalt ook de onzekerheid weg bij het boeken op een onbekende plaats. Maar let op, in tegenstelling tot andere diensten van Uber is Boats niet het hele jaar door beschikbaar, maar van april tot en met oktober.

Uber boot MykonosOver Mykonos

Mykonos is een vrij klein (86 vierkante kilometer) maar prachtig eiland in de Egeïsche Zee. Het is onderdeel van de Cycladen,  een groep van tientallen eilanden dat hoort bij Griekenland. Een icoon van Mykonos zijn de witte windmolens uit de 16de eeuw.  Naast prachtige stranden en een bruisend nachtleven biedt het eiland veel mogelijkheden om te varen, bijvoorbeeld tochtjes naar andere eilanden. De zon schijnt op Mykonos naar schatting zo’n 300 dagen per jaar.

Het eiland leent zich perfect voor boottochtjes. Natuur, architectuur: er is van alles te zien en vanaf het water heb je een prachtig 360 graden uitzicht. Ten opzichte van de taxi heb je nog een voordeel; je belandt nooit in een file of andere verkeersopstopping.

Uber boot Mykonos

Sterke groei aantal reizigers

Uber kwam op het idee voor Uber boot door een toename van 250 procent van het aantal bezoekers uit de VS naar Europa, dat bleek uit Uber Travel data gedeeld met Travel + Leisure. “Met zoveel spannende reisplannen in het verschiet voor onze klanten, zijn we verheugd om onze diensten uit te breiden naar tientallen betoverende bestemmingen rond de Middellandse Zee en de Balearen” zei Sarita Varouch, algemeen manager van Griekenland bij Uber, tegen T+L.