Style

Onderzoek: dit type baard vinden vrouwen woest aantrekkelijk

type-baard-vrouwen-aantrekkelijk

Baarden zijn hot. Althans dat vinden wij. Heb jij nog een beetje hulp nodig met het verzorgen van je baard? Check dan ook ons artikel over baardverzorging en modellen. Wat vinden vrouwen eigenlijk van een baard? Vinden vrouwen baarden sexy? Welke type baard is het meest hot? Wij beantwoorden al deze vragen. Blijkbaar doet een specifiek type baard het goed bij de ladies, wij vertellen je welk type baard het meest in de smaak valt. 

Vinden vrouwen baarden sexy?

We kunnen daar heel kort over zijn: Ja! Vrouwen vinden dat mannen met een baard meer seks-appeal hebben en mannelijker overkomen. Mannen die volledig gladgeschoren zijn (en er vrouwelijk uitzien) worden over het algemeen bestempeld als minder aantrekkelijk. Natuurlijk moeten we er wel bijzeggen dat dit allemaal een persoonlijke voorkeur is. Er zijn zat vrouwen die het aantrekkelijk vinden als mannen helemaal geen gezichtshaar hebben.
Vinden vrouwen baarden sexy? Dit type baard doet het goed!

Onderzoek: baarden zijn hot

Uit onderzoek, gepubliceerd in The Journal of Evolutionary Biology, blijkt dat vrouwen mannen met een baard sexy vinden. Onderzoekers lieten 8520 vrouwen verschillende mannen met verschillende type baard (en zonder baard) zien. Elke man kreeg een score op basis van het gezichtshaar. De vraag was in hoeverre ze de man geschikt vonden voor een casual One Night Stand of een vaste relatie.

De resultaten waren verassend. Mannen die helemaal geen gezichtshaar hebben vinden vrouwen minder sexy. Mannen met een stoppelbaard werden wel hoog beoordeeld. Zo zou een groot deel van de vrouwen deze mannen bestempelen als relatie-materiaal of een goede kandidaat voor een One Night Stand.

Wat als je een lange baard hebt? Alle mannen mannen met een lange baard werden vooral gezien als lange termijn-relatie-materiaal. Daarbij beschouwen vrouwen over het algemeen bebaarde mannen eerder als een vaderfiguur dan niet-bebaarde mannen.

Een snor is een no-go

Oké, er is niks mis met een snor. Maar alleen een snor is een no-go. Een Amerikaanse datingsite ondervroeg 2.500 vrouwen. 60% van de vrouwen vonden gezichtshaar aantrekkelijk. Slechts 6,44% van de vrouwen vonden het aantrekkelijk als een man alleen een snor had. Grappig feitje: 43% van de vrouwen vindt een man met enkel een baard wel aantrekkelijk, terwijl 50% het liefst een man date met zowel een baard als snor. Het allerbelangrijkste is dat je een goede baardstijl kiest en je haren er netjes verzorgd uitzien.

Dit type baard doet het goed

Benieuwd wat voor type baard het meest aantrekkelijk is? Op nummer 1 staat een stoppelbaardje! Een stoppelbaardje staat voor een goede partner (zowel korte als lange termijn relaties). Op nummer twee staan mannen met een lange en volle baard. Deze mannen zien er mannelijk, volwassen en sociaal uit. Op nummer 3 staan mannen met een korte baard. Deze mannen worden beschouwd als dominante mannen.

Dus bij de vraag: Stoppels of een volle baard? Het is maar wat je zelf wilt. Wil je volwassen ogen? Ga dan voor een lange baard. Wil je er vooral sexy uitzien? Ga dan voor het stoppelbaardje. Als je het echt niet meer weet kan je altijd aan je vriendinnetje vragen wat zij het meest sexy vindt. Zo weet je gelijk dat je goed zit.