Wheels

Tweedehands Range Rover kopen? Alles wat je moet weten

tweedehands range rover kopen 1

Het merk Land Rover is voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een robuuste en luxueuze auto een natte droom. Net als elke ander voertuig hebben deze auto’s bepaalde bijzonderheden die van invloed zijn op de ervaring die je hebt als eigenaar. Vandaag gaan we hier dieper op in.

Range Rover

Het Engelse automerk wordt wereldwijd erkend voor de productie van off-road auto’s, te beginnen met de lancering van de eerste Land Rover in de jaren ’40. In de jaren daarop heeft het merk een pad van vele successen gevolgd met verschillende soorten auto’s.

De ziel van het bijzondere merk heeft deze auto uniek gemaakt. Wel moet hierbij gezegd worden dat Range Rovers geen onderhoudsvrije auto’s zijn, integendeel. In de loop der jaren zijn er vele verhalen te vinden van eigenaren die met technische problemen kampen, hoe klein of groot deze ook zijn.

tweedehands range rover kopen

Tweedehands Range Rover kopen?

Helaas staan ​​Range Rovers niet bekend om hun betrouwbaarheid. Het is eigenlijk precies het tegenovergestelde, aangezien gebruikte modellen bekend staan ​​om ’typische Britse techniek’, denk aan defecten en andere mechanische problemen. Wil je dus een tweedehands Range Rover kopen? Dan is het van belang dat je verder leest.

Een veelvoorkomend probleem bij veel Range Rovers is de luchtvering. De luchtvering is standaard op alle Range Rovers sinds het begin van de jaren negentig en zorgt voor verbetert rijgedrag en instelbare bodemvrijheid, maar brengt een aantal andere problemen met zich mee.

Het meest opvallende is dat het na ongeveer 6 tot 10 jaar kapot lijkt te gaan, waardoor de SUV naar één kant zakt. Als gevolg hiervan vervangen de meeste eigenaren de luchtvering door traditionele schroefveren zodra deze defect raken. Tweedehands Range Rover kopen? Zoek er dan een waarbij de luchtvering is vervangen.

Tweedehands Range Rover Evoque

De Range Rover Evoque is ontzettend stijlvol, wat hem voor veel autoliefhebbers populair maakt. Door de opmerkelijke uitstraling zou je denken dat deze SUV ver boven je budget zit, maar het tegendeel is waar. De auto is verrassend betaalbaar om te kopen als een tweedehands model.

Begrijp ons niet verkeerd – hoewel Range Rovers enorm leuk zijn om in te rijden, waarbij het zicht geweldig is, de styling ongeëvenaard en de motor beestachtig – je moet begrijpen dat wanneer je een tweedehands Range Rover koopt, deze misschien niet altijd even optimaal presteert.