voordelen tweedehands auto kopen occassion
Wheels

Tweedehands auto kopen? Deze voordelen pak je mee

Je huidige auto heeft z’n beste tijd erop zitten en je gaat op zoek naar een opvolger. Kies gerust voor een occasion, want zo slecht zijn die niet. Sterker nog, als je het goed doet zitten er een hoop voordelen aan.

De laagste prijs

Er kan een hoop geld bespaard worden door een tweedehands auto te kopen! De prijs hangt natuurlijk af van zaken als het model, leeftijd en kilometerstand, maar waar je de occasion vandaan haalt speelt ook een rol.

Je kan via Marktplaats of een ander platform meer dan genoeg particuliere tweedehandsjes vinden of kiezen voor een occasion van de dealer. De prijs van dezelfde auto zal bij een autodealer iets hoger uitvallen, maar daar krijg je ook weer wat voor terug.

voordelen tweedehands auto kopen occassion

De ultieme koopjesjager onderhandelt dan wel meer makkelijker bij een particulier. Nadeel daarvan is dat alles wat moeilijker te controleren is en je weinig tot geen garantie hebt.

Om te controleren of de vraagprijs wel redelijk is check je de ANWB koerslijst. Na het invullen van een aantal punten kom je er al snel achter wat de geschatte dagwaarde is. Je kan zoeken op basis van kenteken, maar ook op merk en uitvoering. Om er zeker van te zijn dat de auto geen mankementen heeft kan je een occasion- of totaalkeuring uit laten voeren. Voor €100-250 heb je meer zekerheid over de kwaliteit van je aankoop.

Dit regelt een occasion dealer voor je

Kennis

Van een autodealer kun je verwachten dat ‘ie een flinke portie kennis van zaken in huis heeft. Als professional kent hij de achtergrond, zwakke plekken en nog veel meer van het merk.

Een goede dealer heeft hier goed naar gekeken en kan een betrouwbare beoordeling van de tweedehands auto geven. Hij zal dan ook niet met minder dan uitstekend genoegen nemen: lang niet elke auto komt in de selectie van de garage. Er zijn een hoop dealers in Nederland, maar het kan ook lonen om te gaan voor een tweedehands auto uit Duitsland.

voordelen tweedehands auto kopen occassion

Garantie

Als het model nog jong is zit er nog fabrieksgarantie op de auto. Een dealer doet daar nog wel eens een schepje bovenop in de vorm van extra garantie. Je krijgt een belangrijk stukje zekerheid mee. Mocht je toch onverwachts langs de kant komen te staan, dan kun je bij de garage verhaal en reparatie halen.

Zo goed als nieuw

Een tweedehands model aanschaffen hoeft je niet het gevoel van een nieuwe auto te ontnemen. Een mooie occasion van de garage ziet er doorgaans van binnen en buiten nog als nieuw uit! Vaak hebben dit soort auto’s nog maar weinig kilometers gemaakt.