Netflix

Belgische serie Twee Zomers is een regelrechte hit op Netflix

Twee zomers

De zesdelige Vlaamse thriller-serie Twee Zomers heeft behoorlijk wat losgemaakt in België. Het vertelt het verhaal van een vriendengroep die samenkomt in een vakantiehuisje bij de Côte d’Azur om de verjaardag van Romée (An Miller) te vieren. De vorige keer dat dit gebeurde ging het gruwelijk mis.

Twee Zomers

In de jaren ’90 werd een van de vrienden, Sofie, het slachtoffer van een groepsverkrachting door een paar van de jongens in de groep. De verkrachting werd gefilmd, waarbij de betrokkenen dachten dat de heftige video destijds was verwijderd. Ook vond er die zomer een dodelijk ongeluk plaats.

Maar wanneer de vriendengroep samen is gekomen in het tropische paradijs, krijgt één van de vrienden de video plotseling doorgestuurd via een anonieme afzender. Zoals je kan verwachten wordt hij gechanteerd en moet 100 Bitcoins betalen voor het einde van het weekend. Doet hij dat niet? Je kan het al raden.

Controverse in België

Er zitten scènes in de film die door veel mensen al shockerend wordt ervaren. Zo zou de serie volgens criticasters groepsverkrachtig afdoen als een jeugdzonde en het bizarre misdrijf bagataliseren. Andere kijkers daarentegen vonden de serie spannend en meeslepend.

Hoewel we niet ontkennen dat er in de serie momenten zitten waar je je als kijker extreem ongemakkelijk voelt, betekent niet dat het geen goed bedacht verhaal is. Twee Zomers is spannend, confronterend en heftig, maar zeker de moeite waard om te bekijken.

twee zomers

Films en series op Netflix

Twee Zomers is een serie met een spannende invalshoek en heftig verhaal. Het kan zo zijn dat de beelden die worden laten zien in de show heftig gevonden wordt door kijkers. Dat neemt niet weg dat het een serie is die je van begin tot eind op het puntje van je stoel laat zitten. Je kan ook eens één van deze artikelen lezen: