Food & Drinks

Op deze manier kun je twee pizza’s tegelijk in de oven verwarmen

twee-pizzas-tegelijk-bakken-oven
(Foto: Freepik)

Even een avondje niet koken doordeweeks of in een druk weekend waarin je van hot naar her rent ’s avonds lekker met het gezin een pizza in de oven schuiven. Het probleem dat vaak ontstaat, is dat er maar één pizza tegelijk kan worden verwarmd. Dat leidt tot eindeloze discussies over wiens pizza als eerste in de oven mag. Maar wees gerust, want hier is een simpele lifehack voor!

Hoe verwarm je twee pizza’s tegelijk in de oven?

De traditionele vorm van een pizza is rond, en de meeste kant-en-klare diepvries of koelverse pizza’s volgen deze trend. Deze ronde vorm heeft zijn voordelen; het is gemakkelijk in gelijke delen te verdelen en de warmte wordt gelijkmatig verspreid. Het nadeel? Er past vaak maar één pizza tegelijk in de oven, en een deel van de ruimte op het ovenrooster blijft onbenut.

Maar geen zorgen, er is een oplossing! Je kunt twee pizza’s op een ovenrooster bakken door de pizza’s door de helft of in kwarten te snijden en te verdelen op het rooster. Op deze manier vul je de ruimte van het ovenrooster optimaal en passen er met gemak twee pizza’s op de plaat. Dit is niet alleen een uitkomst voor grote gezinnen of als je gasten hebt, maar het scheelt je ook nog eens aan het eind van de maand op je gasrekening. Het is namelijk ook nog eens heel efficiënt waardoor je geld bespaard.

twee-pizzas-tegelijk-bakken-oven

Waarom wisten we dit niet eerder?

Zo komt er een einde aan de eeuwige discussies wiens pizza er eerder in mag. En het mooie is, je hoeft niet eens een keukenwonder als Miljuschka Witzenhausen te zijn om deze lifehack toe te passen. Het is supereenvoudig en iedereen kan het.

Dus de volgende keer dat je zin hebt in pizza, hoef je niet meer te kiezen wie er als eerste gaat smullen. Snijd de pizza’s gewoon door, verwarm de oven voor en geniet samen van een heerlijke, warme maaltijd. Kun je het niet over je hart verkrijgen? Dan kun je ook natuurlijk voor een Turkse pizza gaan, dan heb je helemaal geen last van dit probleem.