Film & Serie

Sylvester Stallone als maffiabaas in nieuwe serie Tulsa King

tulsa king sylvester stallone

Als je net als ons Paramount+ hebt ontdekt, dan ben je je inmiddels vast en zeker bewust van de nieuwe serie Tulsa King. Taylor Sheridan, de maker van onder andere ‘1883’ en ‘Yellowstone’, heeft bewezen erg goed te zijn in het maken van stoere, vermakelijke series. Maar geldt dat ook voor Tulsa King?

Tulsa King op Paramount+

Dwight “The General” Manfredi (Sylvester Stallone) heeft maar liefst vijfentwintig jaar achter de tralies gezeten, waarbij hij de schuld op zich heeft genomen voor zijn vrienden bij de New Yorkse maffia. Als doorgewinterde boef is hij er goed in om zijn mond dicht te houden.

Dwight verwacht daarom ook dat hij de vruchten kan plukken van zijn loyaliteit aan de familie. Maar op het moment dat de bekwame crimineel vrijkomt, komt hij van een koude kermis thuis. In plaats van zijn vroegere plaats in de organisatie in te nemen, heeft de zoon van de don zijn plaats als capo ingenomen.

Ze sturen hem weg om criminele operaties te starten in een geheel nieuwe plaats: Tulsa, Oklahoma. Hoewel er goud in de heuvels te vinden is, voelt het voor Dwight als verraad. Maar dat maakt niks uit – als er iets is waar Dwight goed in is, dan is het zich aanpassen. Dat, en het breken van schedels.

Een snel bewegend spektakel

Wie had gedacht dat Sylvester Stallone zijn televisiedebuut op 76-jarige leeftijd zou maken. Maar dat is niet het enige. Hij toont in deze serie aan een uitstekend acteur te zijn. Er hangt een venijnig gevoel van humor om de hele serie heen. Het is een verrassend grappig en vermakelijk drama.

Hou je van comedy en van maffiadrama’s? Dan is Tulsa King een zekere aanrader. Als je daarnaast ook nog eens fan bent van Sylvester Stallone – dan heb je de hoofdprijs te pakken. Wij vinden dat het tijd is om Stallone de lof te geven die hij verdient.

tulsa king sylvester stallone