Bloedstollende True Crime podcast Kwaad Bloed gaat over Nederlandse moordzaken
Film & Serie

Bloedstollende True Crime podcast ‘Kwaad Bloed’ gaat over Nederlandse moordzaken

Zit je ook voornamelijk thuis? In deze tijden gaan we steeds sneller door onze Netflix watchlist en andere films heen. In de wereld van podcasts gaat er een nieuwe wereld aan spannend tijdverdrijf voor je open. Misdaad podcasts trekken steeds meer publiek, maar je vindt ze niet vaak op Nederlandse bodem. Deze bloedstollende verhalen brengen daar verandering in en worden tot in detail uitgeplozen. Luister en huiver.

Maak kennis met podcast ‘Kwaad Bloed’

We hebben het hier over 6 waargebeurde moorden en een erg mysterieuze verdwijning. Wat hebben deze verhalen gemeen? Ze hebben allemaal écht plaatsgevonden, in Nederland, op het platteland.

Toentertijd waren het al spraakmakende zaken en nu worden ze allemaal weer opgerakeld en tot in detail behandeld. Niet alleen de moord zelf wordt besproken, maar het gaat ook over wat eraan vooraf ging en hoe nu verder. In de 7 afleveringen van de True Crime podcasts worden de zaken stuk voor stuk apart behandeld.

Over de zaken

‘Niemand wordt als moordenaar geboren, maar iedereen is in staat om te doden’. Een heftige uitspraak, die al snel duidelijk maakt met wat voor zaken we hier te maken hebben. Het platteland mag dan wel een imago van eenvoud en rust hebben, in deze zaken is het tegenovergestelde waar.

Ook op het platteland kan het gruwelijk mis gaan. Maar waar ging het precies mis? De ‘Kwaad Bloed’ postcasts zoeken het uit en slaan geen detail over. Er wordt gesproken met nabestaanden, getuigen en zelfs daders die van begin tot eind betrokken zijn bij de zaak.

misdaad podcast kwaad bloed

Ze vertellen niet alleen over hoe ze zijn betrokken, maar ook over wat de impact geweest en hoe dingen zijn veranderd. Daarbij wordt de hamvraag zeker niet vergeten: hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Meer over ‘Kwaad Bloed’

Heel Nederland is door de documentairemakers afgereisd om de puzzelstukjes bij elkaar te leggen en deze verbijsterende verhalen tot in detail vast te leggen. Zit je al met kippenvel klaar in je stoel? De onwijs spannende ‘Kwaad Bloed‘ misdaad podcast beluister je nu op de websites van VPRO en NPO Radio 1.

Je kan de podcasts natuurlijk thuis op je gemak beluisteren, maar je kan ze ook meenemen en onderweg met je smartphone of tablet beluisteren en volgen. Spanning is in ieder geval verzekerd.