Media

Lando Norris molt trofee Verstappen: 40.000 euro in scherven en boze reacties

trofee-kosten-lando-norris-max-verstappen
Foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen pakte afgelopen zondag de Grote Prijs van Hongarije. Hij reed een perfecte race en alles liep in kannen en kruiken, tot het moment van de podiumceremonie. De als tweede geëindigde Lando Norris, goede vriend van Verstappen, liet namelijk de beker op de grond vallen bij het openen van zijn fles champagne. Wij doken in het verhaal achter de trofee en hoeveel deze waard was. Spoiler: Het eremetaal had een waarde van tienduizenden euro’s. 

De trofee van de GP Hongarije

De beker was handgemaakt door Herend Porcelain Manufactory. Deze vakmensen maken van alles en nog wat van porselein. Er zit veel werk in de dingen die zij maken. De trofee van Max bleek maar liefst een half jaar in ontwikkeling te zijn geweest. Extra balen natuurlijk als je op zo’n moment jouw beker op de grond ziet vallen. We hopen dat scherven geluk brengen in dit geval voor Max Verstappen.

Naast een half jaar aan tijd had de handgemaakte trofee een waarde van maar liefst 40.000 euro. Toch kon Lando Norris nog wel lachen om het incident. ,,Ik weet niet precies wat er gebeurde”, zei de McLaren-coureur grappend,,Het is niet mijn probleem, het is de beker van Max.” We denken dat de maker daar toch anders over denkt. Al kan Max er waarschijnlijk niet erg van wakker liggen met zijn verdiende bonussen dit jaar.

Nieuwe trofee en boze reacties

De maker van de speciale trofee mag weer flink aan de bak. Ze hebben aangegeven dat de wereldkampioen een nieuwe trofee kan verwachten. Ze zullen wel uitzoeken wie de schuldige is en waar de rekening naartoe zal gaan. Norris of McLaren kan waarschijnlijk een aardige rekening op de mat kunnen verwachten. Ook op social media zijn veel mensen woest op Norris, vooral vanwege het feit dat het hem weinig uit leek te maken.

Attilla Simon, de algemeen directeur van de Herend Porcelain Manufactory geeft aan het als een vreugdevolle en eervolle taak te zien om een nieuwe trofee voor Max te maken. Het maken van zo’n trofee is altijd een bijzondere klus. Zo kwam de trofee van de GP van Zandvoort vorig jaar uit de koker van de Nederlandse kunstenaar Pablo Lucker.