Media

De transformatie van Jaap Reesema: al 10 kilo afgevallen voor Men’s Health

transformatie-jaap-reesema-mens-health
(Foto: Instagram @jaapreesema)

De Nederlandse zanger Jaap Reesema weet hoe het voelt om tegen overtollige kilo’s te vechten. Hij is op dit moment hard aan het trainen voor Men’s Health, maar het is niet de eerste keer dat hij de strijd met de kilo’s aangaat. Jaap heeft al jaren te maken met overgewicht, hij woog in zijn jonge jaren 112 kilo. Veel van dat overgewicht is hij kwijt, maar hij is vastbesloten om binnen afzienbare tijd een afgetraind lichaam te hebben, inclusief een sixpack.

RTL Boulevard en Men’s Health

Jaap Reesema (in 1984 geboren als Jaap Siewertsz van Reesema) houdt naar eigen zeggen van een frikandelletje en een avondje Netflix. Zijn bourgondische levensstijl was vroeger niet goed voor zijn gewicht, hij woog op ‘het toppunt’ ruim 100 kg. Inmiddels weegt de zanger 80 kilo, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Veel diëtisten en crashdiëten gingen aan zijn strijd met de kilo’s vooraf.

Hij heeft onlangs aan RTL Boulevard laten weten dat hij binnenkort afgetraind op de cover van Men’s Health wil staan. Het fitness magazine heeft hem hiervoor gevraagd. We konden eerder al een afgetrainde Kaj Gorgels op de cover van het magazine zien, en ook Mocro Maffia-acteur en ondernemer Walid Benmbarek heeft zijn lichaam voor het blad in de ijzers gehangen. Nu is het dus de beurt aan Jaap Reesema, die zeer gemotiveerd is.

Jaap Reesema is al 10 kilo kwijt

De zanger laat in het interview met RTL Boulevard weten dat hij nog geen sixpack heeft, maar dat hij wel hard op weg is. Jaap is al 10 kilo kwijt, en ziet de cover van Men’s Health als een goede stok achter de deur om door te zetten. Hij zal zijn wijntje en de frikandellen dus even moeten laten staan. Zijn vrouw, presentatrice Kim Kötter, staat volledig achter zijn keuze en steunt hem waar nodig.

Enkele jaren geleden kwam de gezondheid van Jaap Reesema ook al in het nieuws, hij liet toen weten dat hij zijn drie kinderen liet controleren op de (bloedstolling)ziekte Von Willebrand. De zanger heeft deze erfelijke ziekte. Jaap laat door middel van zijn afspraak met Men’s Health zien dat hij een vechter is. Hij is dus al ruim 10 kilo kwijt, en laat weten dat hij echt verschil begint te zien. Het resultaat van zijn inspanningen mag heel Nederland aanschouwen als Men’s Health in de winkels ligt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jasper Schmitz (@jasper_schmitz_)