Netflix

Trainwreck: Woodstock 99′ op Netflix is een ongekend festival drama

Trainwreck: Woodstock 99' Netflix

Het plaatsje Rome in de Amerikaanse staat New York was in 1999 het toneel van een ongekend drama. Tijdens een revival van festival Woodstock ging het er gruwelijk mis, Nu 23 jaar later komt Netflix met een driedelige documentaire waarin de gebeurtenissen worden uitgelicht. Ga zitten voor Trainwreck: Woodstock ’99.

Groot drama op Woodstock jubileum editie

In 1999 was het dertig jaar na de eerste editie van het legendarische festival Woodstock. Het meerdaagse festival werd voor de eerste keer gehouden op 15 augustus 1969. Legendarische bands en artiesten zoals Jefferson Airplane, Jimi Hendrix en Grateful Dead zorgden ervoor dat Woodstock een wereldberoemd festival werd, dat tot op heden onlosmakelijk verbonden wordt gezien met de hippiecultuur van toen.

Dertig jaar later werd er een nieuwe editie georganiseerd, maar dat werd een drama. Door onkunde van de organisatoren, de verzengende hitte, en gebrek aan water veranderde de menigte van een vrolijke massa mensen in een woedend publiek. Vooral het feit dat de prijzen van flesjes water steeg naar 12 dollar was voer voor chaos. Gebrek aan water in combinatie met hitte bleek olie op het vuur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Woodstock ‘99 (@woodstockninetynine)

Trainwreck: Woodstock ’99 is indrukwekkende documentaire

Wat een leuk revival feestje had moeten worden werd een drama. Het resultaat; vechtpartijen, plunderingen, brandstichtingen en rellen. Netflix heeft nu een driedelige documentaireserie gemaakt omtrent de gebeurtenissen in 1999. De line-up was fantastisch, daar heeft het niet aan gelegen. Bands zoals Metallica en Red Hot Chili Peppers traden er op. Nu doen sommige artiesten hun verhaal in de documentaire.

Ook bezoekers, journalisten en festivaldirecteuren komen aan het woord. Het resultaat is een indrukwekkende documentaire die laat zien wat er gebeurt als onkunde en hebzucht aan het roer van de organisatie van een dergelijk festival staan. Het resultaat is vernietigend. Trainwreck: Woodstock 99′ is nu te zien op Netflix. We hebben de officiële trailer van de docu hieronder geplaatst: