trainingsschema-Alexander-Skarsgård-The-Northman
Health

Het bikkelharde trainingsschema van Alexander Skarsgård voor The Northman

Het pad dat Alexander Skarsgård heeft afgelegd naar zijn rol van Amleth begon al lang geleden. De acteur heeft al in eerdere interviews laten doorschemeren dat hij altijd al droomde om een film te maken op basis van IJslandse mythologieën. Toen het project eenmaal werkelijkheid werd, moest de Zweed zijn lichaam fysiek transformeren.

Alexander Skarsgård

Gelukkig is Skarsgård geen onbekende in het transformeren van zijn lichaam. In 2016 moest hij het ook al ondergaan toen hij de hoofdrol in The Legend Of Tarzan speelde. Hij wendde zich tot dezelfde trainer om zijn lichaam om te bouwen naar die van een viking: landgenoot Magnus Lygdbäck.

In The Northman is het personage van Skarsgård lid van de Berserker-stam, wiens geest dieren beren en wolven zijn. Magnus zei hierover in een interview met Men’s Health: “dus we wilden die grootte en kracht, maar we wilden ook dat hij zich als een wolf kon bewegen.”

trainingsschema-Alexander-Skarsgård-The-Northman

Trainingsschema The Northman

Om het imponerende lichaam te bereiken, maakten Skarsgård en zijn trainer Magnus gebruik van een vijfdaags trainingsschema. Elke dag richtte het paar zich op een andere spiergroep, waarbij ze gebruik maakten van krachttraining, samengestelde bewegingen, geïsoleerde krachtoefeningen, net als schouder- en heup voorbereiding.

Dag één stond volledig in het teken van beenspier oefeningen. Op dag twee trainde het paar de borstspieren, gevolgd door rugtrainingen en de biceps– en triceps workouts op dag vier. Daar komt nog bij dat ze dagelijks de buikspieren trainde, en werden er doordachte warming-ups toegevoegd voor schouder- en heup mobiliteit.

Tips voor een gezonde levensstijl

Het feit dat de acteur er in de film uitzag als een afgetrainde god, betekent niet dat zijn trainingsregime gezond is voor de normale man. Wel is het indrukwekkend te noemen. Op zoek naar de beste tips op het gebied van gezondheid én trainen? Lees dan ook eens één van deze artikelen: