Health

Wimbledon winnaars: dit is hoe intens toptennissers trainen

training-tennissers-wimbledon
Bron: BSR

Wimbledon is in volle gang en we weten allemaal dat de winnaar een enorm bedrag aan prijzengeld gaat verdienen. Nu vragen sommigen zich misschien af, heb ik het stiekem ook wel in me om een tennisser te worden? In dit artikel gaan we in op de training die elke tennisser nodig heeft om een tennisser van topniveau te worden!

1. Kracht en finesse

Tennis is een sport die een combinatie van kracht en finesse vereist. Het verbeteren van je kracht helpt je snelle bewegingen te maken en explosieve uitbarstingen van energie te leveren. Oefeningen zoals, box sprongen en squats kunnen je helpen om deze kracht op te bouwen.

2. Coördinatie en reactietijd

Om de bal goed te slaan, heb je een uitstekende hand-oogcoördinatie en reactietijd nodig. Je lichaam moet het inkomende schot snel lezen en zich positioneren voor een krachtige slag. Tennissers voegen daarom verschillende behendigheidsoefeningen toe aan hun routine om een snellere reactie te krijgen. Maar al deze oefeningen zijn het meer dan waard als je de lijst met rijkste tennissers ziet!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

3. Uithoudingsvermogen maximaliseren

Om je voor te bereiden op de intensiteit van een tenniswedstrijd, is uithoudingsvermogen essentieel. Intervaltraining met intervallen van 10-20 seconden van hoge intensiteit, afgewisseld met 10-20 seconden rust, kan je helpen om je uithoudingsvermogen op te bouwen.

4. Behendigheid en snelheid

In tennis draait alles om snelheid en behendigheid. Om deze te verbeteren, kun je oefeningen zoals ladder drills doen. Novak Djokovic zien we ook regelmatig aan zijn snelheid werken. Deze oefeningen helpen je om snel te reageren en je tegenstander steeds een stap voor te zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

5. Flexibiliteit vergroten

Een goede bewegingsrange is essentieel voor tennis. Yoga en gerichte flexibiliteit oefeningen kunnen helpen om je flexibiliteit te verbeteren. Zorg ervoor dat je tijd besteedt aan strekken voor en na je training, en voeg 2-3 stretch oefensessies per week toe aan je routine.

6. Balans oefeningen

Balans is van vitaal belang om blessures te voorkomen en optimale prestaties te leveren. Door het gebruik van instabiliteit tools zoals het balanceren op bosu ballen kun je je balans verbeteren. Hierdoor kan je ook veel beter snel draaien om weer een goede positie in te nemen na het slaan van een bal, maar ook goed neerkomen wanneer je springt om een bal te slaan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)