Life

Trainen met een kater? Met deze belangrijke tips ga je ervoor!

Trainen met een kater Met deze tips ga je ervoor

Te diep in het glaasje hebben gekeken kan de beste van ons overkomen. Dat valt niet altijd even lekker. Voor de bikkels die zich daardoor niet laten tegenhouden en voor een zondagse workout gaan hebben we een aantal belangrijke tips.

Het is ten eerste handig om naar je lichaam te blijven luisteren. Kom je met moeite strompelend tot aan de badkamerdeur? Blijf dan lekker thuis om uit te rusten en weer op krachten te komen. Je sport om je lijf sterker en gezonder te maken, niet om nog meer schade aan te richten dan je de avond ervoor al hebt gedaan.

1. Pak je rust

Als je wel rustig aan de gang wil gaan en de katerverschijnselen niet al te heftig zijn, kan een training sessie je goed doen. Zorg wel dat je een fatsoenlijk aantal uren geslapen hebt. Als je 3 uur geleden binnenkwam van een avondje stappen kan het verstandig zijn om eerst nog even een dutje te gaan doen.

Let dus goed op je energiepeil. Tijd is hierbij je beste vriend, je gaat je vanzelf weer beter voelen. Elke kater gaat weer over. Het kan bij een stevige kater dus zeker aan te raden zijn om pas tegen het einde van de dag je gym sessie te starten.

2. Voeding is de basis

Een logische tip die nog wel eens vergeten wil worden: drink veel water. Je hebt de avond ervoor dankzij de alcohol een hoop vocht verloren. Je wilt je vochtgehalte dus in ieder geval weer aanvullen tot het normale niveau.

Water drinken helpt het reinigingsproces van je lever en het vocht dat je tijdens het sporten verliest aan zweten moet ook weer worden aangevuld. Ontbijt zeker, maar niet te zwaar. Een ontbijt met 6 gebakken eieren ga je je waarschijnlijk niet beter van voelen. Kwark met fruit is dan bijvoorbeeld een beter alternatief.

3. Take it easy

Doe toch wat rustiger aan tijdens deze training. Het is voor je lichaam al een sport op zich om alle alcohol uit je systeem te werken en kan maar zoveel tegelijk. Eis dus niet te veel van jezelf.

Probeer ook niet de held uit te hangen en je eigen liftrecord te verbreken. Start je training op twee derde van wat voor jou gebruikelijk is en kijk hoe het voelt. Als je normaliter 30 kilogram aan de stang hangt dan doe je vandaag maar 20.

Na de training

Zorg ten slotte dat je na je training je koolhydraten en eiwitten ook weer aanvult. En de sauna wil je deze keer ook liever overslaan. Je wilt niet nóg meer vocht verliezen.

Volg je deze tips dan hoeft trainen met een kater helemaal geen probleem te zijn. Dus hup met je brakke hoofd naar de gym en trainen maar!