king, richard, trailer 1
Film & Serie

Will Smith speelt vader van tenniszusjes Williams in trailer King Richard

Gisteren werd de eerste trailer van King Richard gedropt. In deze film speelt Will Smith de vader van de legendarische tenniszusjes Serena en Venus Williams. Naast deze rol heeft Will Smith ook de film mede-geproduceerd. De Warner Bros film gaat op 19 november 2021 in première.

King Richard Williams

De film zal zowel in de bioscoop als op HBO Max te zien zijn. De film gaat over de opkomst van de tenniszusjes Venus en Serena Williams en de grote rol die hun vader Richard daar in heeft gespeeld. De zusjes werden vanaf jonge leeftijd keihard klaargestoomd voor groot succes. Ook Venus en Serena zijn mede-producenten van de biopic.

De tenniszusjes groeiden op in het bekende Compton, de plaats ten zuiden van LA. Compton is de plek waar veel rappers vandaan komen en bekend staat als een slechte en moeilijke buurt. Er was veel criminaliteit en onrust in de buurt en ontsnappen uit Compton is voor veel mensen een droom. Zo ook voor vader Williams, die grote plannen had met zijn dochters.

king, richard, trailer

Trailer King Richard

Al snel blijken de meisjes enorm talent voor tennis te hebben. In combinatie met de keiharde trainingen van hun vader behalen ze al snel verschillende titels en groeien uit tot wereldsterren. Uiteindelijk won Venus 7 grandslamtitels, Serena maar liefst 23.

Ze zijn de meest succesvolle zussen ooit in welke sport dan ook. Serena is zelfs de meest succesvolle tennisser ooit in het damesenkelspel. In de film speelt Saniyya Sidney als Venus en Demi Singleton als Serena. Bekijk de eerste trailer hieronder: