Women

Beauty & Beast: Tracy Cortez is de leukste reden om UFC te kijken

tracy-cortez-instagram
(Foto: Instagram @cortezmma)

Knappe sportvrouwen doen het altijd goed bij het publiek. De wereld van vechtsport wordt veelal gezien als een sport voor kerels, maar de Amerikaanse Tracy Cortez weet hoe ze haar mannetje moet staan in de Octagon van de UFC. Deze mooie dame slaat niet alleen het licht uit de ogen van haar vrouwelijke tegenstanders, maar ook het mannelijke publiek gaat knock-out door haar looks. Ze is een rijzende ster in de wereld van vechtsport, want ze klimt razendsnel naar de top.

Een dame met een ijzersterke discipline

Tracy Cortez (29) is in het Amerikaanse Phoenix, Arizona geboren uit Mexicaanse ouders. Haar oudere broers waren fanatieke vechtsporters, dus ze kreeg de sport van huis uit mee. Toen Cortez 14 jaar was begon ze met het beoefenen van MMA. Haar oudere broer Jose Cortez was haar grote voorbeeld. Toen hij in 2011 aan kanker overleed, raakte Tracy in een depressie. Ze wist dit te overwinnen en besloot om hem in ere te houden door zich voor te nemen om de beste MMA-vechtster ter wereld te worden.

De nagedachtenis aan haar broer versterkte haar ijzeren discipline. Na een aantal jaren als amateur gevochten te hebben wist Tracy in augustus 2017 door te breken als professional. Dana White liet haar tijdens het derde seizoen van zijn promotie-gevecht-gala DWTNCS vechten, waarin ze glansrijk won van tegenstander Mariya Agapova. Vanaf dat moment was haar naam in de UFC definitief gevestigd.

tracy-cortez-instagram

Tracy Cortez is ook een winnares op Instagram

De Amerikaanse/Mexicaanse MMA vechtster heeft zich letterlijk een weg naar de top gevochten, maar ze is er nog niet. Ze moest zich om gezondheidsredenen vorig jaar terugtrekken uit een gevecht tegen Amanda Ribas. Ze wist te herstellen, waarna ze op 16 september 2023 weer een paar treden op de UFC-ladder wist te bemachtigen door het gevecht tegen Jasmine Jasudavicius te winnen. Op het moment van schrijven staat Cortez op nummer 12 op de lijst van de categorie vedergewicht.

Naast het feit dat Tracy Cortez een getalenteerde vechtsporter is, ziet deze dame er ook nog eens zeer aantrekkelijk uit. Ze heeft een gigantische fanbase op Instagram. Ze is in alle opzichten een spektakel om naar te kijken. Haar 735K volgers kunnen in ieder geval geen genoeg van haar krijgen. Door haar Zuid-Amerikaanse roots past ze in ieder geval zonder twijfel tussen de 10 mooiste vrouwen van Mexico.

tracy-cortez-instagram

tracy-cortez-instagram

tracy-cortez-instagram

tracy-cortez-instagram

tracy-cortez-instagram

tracy-cortez-instagram