Tech

De Deco M5 creëert het perfecte Multiroom wifi-netwerk in een handomdraai

De Deco M5 creëert het perfecte Multiroom wifi netwerk in een handomdraai 1

We kunnen vandaag de dag echt niet meer zonder internet. Een trage wifi verbinding, plekken in huis zonder dekking of haperend internet… Het is een grote frustratie voor velen van ons. Maar hoe zorg je er nou voor dat je overal in huis – of op kantoor – snel en stabiel draadloos internet hebt? Het antwoord is een simpel en effectief Multiroom wifi netwerk.

Wat is Multiroom wifi

Kort en simpel gezegd, Multiroom wifi is een draadloos netwerk dat bestaat uit twee of meerdere satellieten. Hierbij fungeert één satelliet als router en de andere stations als acces point. Het verschil met een reguliere setup is de satellieten allemaal met elkaar in verbinding staan. Hierdoor creëer je een draadloos netwerk dat overal in huis perfecte dekking geeft.

Overschakelen naar een ander netwerk hoeft ook niet meer. Je device verbindt namelijk automatisch met de satelliet die het sterkste signaal. En dat zonder onderbrekingen. Staren naar bufferende YouTube-videos is hiermee eindelijk verleden tijd!

Geïnstalleerd binnen 10 minuten

Ja echt. Minder dan 10 minuten hadden we nodig om de drie Deco’s als router en satellieten werkend te krijgen. Het wachten tot ons glasvezelmodem was herstart duurde voor ons gevoel nog het langst.

De installatie verloopt via de superhandige Deco app op je telefoon. Je sluit de eerste Deco satelliet met een UTP-kabel aan op je modem en geeft deze een reboot. Zodra de Deco is opgestart maakt de app via Bluetooth verbinding met de Deco en stelt deze in als router. Stel je wifi naam en wachtwoord in, geef aan waar de Deco is geplaatst en je bent ready to go.

De Deco M5 creëert het perfecte Multiroom wifi netwerk in een handomdraai 02

Op je telefoon geef je de indeling van je huis of kantoor aan, waarna de app de beste plek adviseert om de andere satellieten te plaatsen. Het toevoegen van de tweede en derde satelliet gaan net zo eenvoudig. Stroomkabel erin, wachten tot ie is opgestart, via de app de satelliet instellen en je Multiroom wifi netwerk is klaar.

Wij ontvingen onze TP-Link Deco M5 in een Multiroom pack met drie satellieten, die ieder als router of acces point kunnen worden ingesteld. Woon je in een villa of heb je meer dan drie verdiepingen, dan kan prik je gewoon een extra Deco M5 bij.

De drie Deco’s staan bij ons verspreid over 2 verdiepingen, waardoor we overal in huis optimaal signaal hebben. We haalden dan ook gemakkelijk onze maximale internetsnelheid van 350 Mbps up- en down.

Handige features

De Deco van TP-Link is ondanks zijn simplicity gewoon een volwaardige router. Zo maakt het systeem gebruik van MU-MIMO, wat staat voor Multi-user Multiple-input Multiple-output. Door deze technologie kan je wifi-router makkelijker met meerdere apparaten tegelijk communiceren. Het gemiddelde huishouden heeft tegenwoordig minstens 8 apparaten verbonden op het netwerk. Met MU-MIMO hoeven apparaten minder lang te wachten op een signaal en wordt je netwerk aanzienlijk sneller.

De Deco M5 creëert het perfecte Multiroom wifi netwerk in een handomdraai 03

Daarnaast vind je op de Deco’s alle features die je op een router mag verwachten. Ouderlijke controle functie, gastnetwerken, Quality of Service voorrang (voor de gamers onder ons) en ingebouwde firewall en antivirus, het zit er allemaal op. En dit alles manage je eenvoudig via de handige app.

Met de Ouderlijke Controle functie kan je eenvoudig categorieën zoals gokken, seksuele inhoud en social media voor de devices van je kinderen blokkeren. En met Quality of Service kan je bepaalde activiteiten zoals gamen of streamen voorrang geven op je netwerk. De ingebouwde firewall en antivirus blokkeert automatisch schadelijke websites en voorkomt dat geïnfecteerde apparaten binnen je netwerk schade aanrichten.

Naast het eenvoudige gebruik is de Deco ook nog eens bijzonder fraai vormgegeven. Geen lelijke router met gigantische antennes, maar een subtiel en klein apparaatje. Maar laat het uiterlijk je niet misleiden, deze kleine jongens geven een sterker en beter signaal dan de routers en wifi-repeaters die je in een gemiddeld huishouden vindt.

Voor alle specificaties en de scherpste prijs check je de website van Coolblue. Een TP-Link Deco M5 3-pack bestel je voordelig via Coolblue. Ideaal om van al je netwerk en wifi problemen af te komen.

De Deco M5 creëert het perfecte Multiroom wifi netwerk in een handomdraai 05