Toyota elektrische pick-up truck
Toyota elektrische pick-up truck / Beeld: Electrek
Tech

Toyota steelt de show met nieuwe elektrische pick-up truck

Het is geen geheim dat Toyota grootste plannen heeft om te concurreren op de EV-markt. Onlangs hield het autobedrijf een evenement om de wereld alvast lekker te maken met verschillende concepten voor elektrische auto’s en voertuigen. Het opvallendste prototype, zoals gespot door Electrek, was een robuust uitziende elektrische pick-up truck.

Toyota elektrische pick-up truck

Toyota’s ervaring met pick-up trucks zou een waardige concurrent kunnen maken voor Ford’s aankomende F150 Lightning en Rivian’s R1T. Het uiterlijk doet vermoeden dat dit ook absoluut de bedoeling is. Over de specificaties van het voertuig is helaas minder bekend. Toyota heeft vooralsnog geen informatie vrijgegeven over het prototype.

Toyota elektrische pick-up truck
Toyota elektrisch pick-up truck concept / Beeld: Electrek

Nieuwe cruiser en SUV

Het zal waarschijnlijk nog even duren voordat Toyota’s voertuig op de markt verschijnt. Onlangs verscheen er ook een elektrische auto concept van Apple. De toekomst van all things electric als het aankomt op auto’s ziet er nu al rooskleurig uit. Afgezien van de pick-up truck, demonstreerde het bedrijf onder andere een compacte cruiser en een elektrische SUV.

Zoals gezegd gaat het hier echter om concepten. Doorgaans ziet het productiemodel er een stuk anders uit. Daarnaast is het de vraag of deze modellen uiteindelijk ook op de Europese markt terecht zullen komen.

Toyota elektrische voertuigen
Toyota elektrische line-up / Beeld: Electrek

Nog maar 1 elektrische auto van Toyota

Hoewel Toyota er al vroeg bij was op de hybride-markt, heeft het bedrijf tot nu toe nog maar één elektrische auto in het wereldwijde portfolio. Dat is de futuristisch uitziende Toyota bZ4X SUV en zelfs die is op het moment nog niet in het wild te spotten. Voor diegene die graag het beste van beiden werelden willen – check Ferrari’s hybride auto.

De EV is beschikbaar via pre-order en zou volgend jaar officieel gelanceerd moeten worden. De automaker zou daarnaast ook plannen hebben voor de lancering van een betaalbare elektrische auto in China eind 2022.

Akio Toyoda, global president van de Toyota Motor Corporation, liet weten dat het bedrijf tegen 2030 zo’n 30 elektrische voertuigen gelanceerd wil hebben over het hele segment. Deze worden uitgebracht onder de Toyota en Lexus merknamen. Het plan is om tegen die tijd 3,5 miljoen elektrische auto’s per jaar te verkopen. Om dit doel te bereiken zou de automaker zo’n 70 miljard dollars wereldwijd in EV’s investeren.