Geld & Carrière

Geen Toppers in 2023: dit mega bedrag lopen de artiesten mis

toppers-geen-concert-2023-misgelopen-inkomsten
De Toppers lopen flink wat geld mis nu hun show niet doorgaat Foto: Instagram @toppersinconcert

In 2023 zullen de populaire Nederlandse artiesten Jan Smit, René Froger, Gerard Joling en Jeroen van der Boom geen grote concerten geven als onderdeel van de bekende formatie ‘De Toppers’. Voor zo’n groot concert pakken de toppers natuurlijk veel geld, dus hoeveel lopen de mannen mis doordat dit concert niet doorgaat?

Geen concerten van de Toppers in 2023

In 2023 zullen fans van De Toppers teleurgesteld zijn dat er geen grote concerten zullen plaatsvinden. Het opbouwen van het podium en alle benodigde faciliteiten voor zo’n grootschalige show kost minstens 10 dagen. Helaas was er geen locatie beschikbaar die deze periode kon vrijmaken in hun agenda. Dit betekent dat er geen kersteditie zal plaatsvinden in 2023.

De artiesten hebben besloten om een jaar over te slaan en zich te richten op het vinden van een geschikte datum voor de voorzomer van 2024. Dit betekent dat de energieke en vermakelijke optredens van de Toppers een jaar lang zullen worden gemist. Na een pauze van 3,5 jaar vanwege de corona crisis traden de Toppers voor het laatst op in november 2021. Met achttien jaar actief te zijn geweest, gaven ze vorig jaar hun 50e show in de Johan Cruijff ArenA.

Financiële gevolgen voor de Toppers

Het uitblijven van grote concerten in 2023 heeft financiële gevolgen voor de Toppers. Volgens schatting verdienen de artiesten normaal gesproken tussen de 4 en 8 ton voor zo’n grootschalig optreden. Hier moeten de kosten voor het opzetten van het podium, de betaling van medewerkers tijdens de show, marketing en andere operationele uitgaven wel nog van af.

Het niet doorgaan van de concerten betekent dat de Toppers een aanzienlijke som geld zullen mislopen. Hier zullen de mannen echter niet wakker van liggen. Het vermogen van Jeroen van der Boom is bijvoorbeeld al gigantisch hoog. Ook het vermogen van René Froger is ook niet mis! Desalniettemin lopen ze per persoon toch minstens een ton mis doordat ze geen concerten meer geven dit jaar!