Film & Serie

Top Gun Maverick met Tom Cruise vanaf nu te zien in bioscopen

top gun maverick

Het komt niet vaak voor dat we dertig jaar moeten wachten op het vervolg van een film. Bij Top Gun Maverick was dit echter wel het geval, want het vervolg op de originele film uit 1986 is vanaf vandaag te zien in bioscopen door het hele land. Wij hebben hier enorm naar uitgekeken.

Top Gun Maverick met Tom Cruise

En daar hoort natuurlijk niemand minder dan Tom Cruise bij. Hij kruipt opnieuw in de huis van Pete ‘Maverick’ Mitchell, die nog altijd werkt bij de lichtmacht, en als testpiloot zijn grenzen blijft doorbreken. Wanneer er een nieuwe lichting van piloten moet trainen voor een speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw.

Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw. Maar naast Tom Cruise in de hoofdrol zijn er ook rollen weggelegd voor Jennifer Connelly, Lewis Pullman, Monica Barbaro, Jay Ellis en Charles Parnell. De regisseur is Joseph Kosinski, die eerder Oblivion (2013) en Only the Brave (2017) maakte.

Beste sequel aller tijden?

Tot nu toe zijn de reacties op de sequel razend positief. Sterker nog, de film heeft zoveel indruk gemaakt dat het wordt gezien als één van de beste sequels aller tijden. Dat is overigens iets waar Tom Cruise om bekend staat bij het remakes van oude films (kijk bijvoorbeeld naar Mission Impossible).

De actiescènes zijn veel spannender en meeslepender dan in het origineel. Het voelt alsof je echt in de cockpit zit met deze piloten, en dat komt.. Omdat het zo is. De acteurs hebben een intensieve vliegtraining ondergaan en hebben tijdens het schieten van de film met echte vliegtuigen gevlogen.

Nieuwe bioscoopfilms

We schrijven natuurlijk vaak over onze favoriete streamingdiensten. Dat betekent echter niet dat er geen leuke films in de bioscopen draaien. Top Gun Maverick is hier één van. We raden aan om deze fantastische actiefilm zeker te gaan kijken, vooral als je fan bent van de originele Top Gun film. Lees ook eens één van deze artikelen: