Geld & Carrière

Dit zijn de 9 bestbetaalde banen in Nederland

best betaalde banen top 10

Bij een mooie baan hoort een goed salaris. Het is toch een deel van de erkenning die je krijgt voor jouw harde werk. Een van de interviewvragen die je tijdens sollicitaties dan ook wilt vragen, is “Wat krijg ik betaalt?” Wij hebben daarom de 9 best betaalde banen in Nederland op een rij gezet.

Best betaalde banen van Nederland

Als een goed salaris en geld verdienen belangrijk voor jou is, dan is deze lijst van best betaalde banen essentieel. Wij hebben een top-9 van best betaalde banen gemaakt. Het jaarsalaris is gebaseerd op een 40-urige werkweek. Daar gaat natuurlijk nog belastinggeld vanaf.

9. Notaris

Op de negende en tevens laatste plek in onze lijst komt de Notaris. Notarissen zijn getuige van de ondertekening van belangrijke documenten en verifiëren de identiteit van de ondertekenaar.

Koop of verkoop je bijvoorbeeld een huis, dan leg je alle overeenkomsten en verklaringen neer bij de notaris. Deze zorgt er vervolgens voor dat alles netjes verloopt. Een notaris verdient gemiddeld 31,60 per uur, wat omgerekend zo’n € 60.000 euro per jaar is.

8. Kapitein zeeschip

Misschien niet het beroep die je zou verwachten op plek acht. Toch verdient de kapitein van een zeeschip een respectabel salaris. Hier komt natuurlijk een grotere verantwoordelijkheid bij kijken.

Met deze grote verantwoordelijkheid komt ook een aantrekkelijk salaris. Een kapitein verdient zo’n € 32,21 per uur. Omgerekend is dat een mooi bedrag van € 62.000 per jaar.

Er zit hier echter wel een kanttekening aan: Als kapitein moet je altijd als laatste het schip verlaten. Dreigt het schip te zinken? Dan ben je als kapitein als laatste aan de beurt om het schip te verlaten.

best betaalde banen top 10

7. HR-directeur

Als Human Resource directeur ben je verantwoordelijk voor alles wat met personeelszaken te maken heeft. In de top van het bedrijfsleven zijn de salarissen vaak riant.

Niet zo gek dus dat een gemiddelde HR-directeur € 34,66 per uur opstrijkt. Je raadt het al: op jaarbasis betekent dat een prachtig salaris van € 66.000.

6. Commercieel directeur

We blijven nog even in het bedrijfsleven. Als hoofd van alle commerciële activiteiten van een bedrijf horen onder andere de taken verkoop, service en alles wat met de commerciële gezondheid van een bedrijf te maken heeft.

Als commercieel verdien je iets meer dan een Hr-directeur met € 35,01 per uur, wat op jaarbasis een salaris van € 67.000 betekent.

5. Bedrijfseconoom

Werken met cijfers is altijd een goed idee als je op zoek bent naar een goedbetaalde baan. op plek vijf van de top-9 staat de bedrijfseconoom. Als bedrijfseconoom zorg je ervoor dat het bedrijf voor wie je werkt financieel gezond blijft.

Als bedrijfseconoom zit je er dus warmpjes bij met een mooi salaris van € 37,52 per uur. Per jaar betekent dat een salaris van € 72.000.

4. CEO/Directeur

Deze kon niet ontbreken in onze top-9 lijst. De directeur van een bedrijf staat eenzaam aan de top. Hij of zij is verantwoordelijk voor het beleid binnen het bedrijf. Het salaris van een CEO hangt natuurlijk af van de grootte van de onderneming en de branche.

Als je het salaris op gemiddelde basis bekijkt verdienen deze toppers een mooi bedrag van € 41,40 per uur, oftewel € 79.500 per jaar.

best betaalde banen top 10

3. Advocaat

Een prachtig beroep met een nog fraaier salaris. Als advocaat adem je de wet. Ze werken vaak dag en nacht door om het recht te laten zegevieren. Een advocaat krijgt zoals de rest gewoon op uurbasis betaald.

Hierdoor lopen de kosten vaak hoog op, net als het salaris. Een advocaat verdient namelijk gemiddeld zo’n € 50,27. Per jaar betekent dat € 96.500. Niet gek, toch?

2. Piloot

Dit beroep mocht natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Met een grote verantwoordelijkheid hoort ook een groot salaris. Als commercieel piloot ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van honderden passagiers.

De toelatingseisen zijn ontzettend streng, en de opleiding alleen al kost meer dan € 100.000. Een salaris van € 53,21 is dan ook niet heel gek. Opgeteld is dit € 102.000 per jaar.

best betaalde banen top 10

1. Medisch specialist

Een specialist (voluit medisch specialist) is een arts met de kennis en ervaring voor een bepaald specialisme. Denk hierbij aan een hersenchirurg of een plastisch chirurg. Dit beroep staat al zo lang als wij ons kunnen herinneren in de top-3 van bestbetaalde banen.

Dit is het resultaat van een erg zware en lange studie en enorm veel verantwoordelijkheid. De salarissen lopen uiteen omdat het een breed beroep is. Met € 60,64 per uur (€ 116.000 per jaar), staat Medisch Specialist bovenaan het rijtje.

Beste betaalde banen voor jouw carrière

Toch niet je nieuwe carrière keuze kunnen vinden in deze top-9? Dan kun je hier altijd nog geld mee verdienen!

Benieuwd bent naar wat topsporters verdienen? Lees over de best betaalde F1 coureurs, en in het bijzonder het salaris van Max verstappen. Of het vermogen van voetballer Memphis Depay.