Geld & Carrière

Top 5 slechtst betaalde banen in Nederland met een absurd laag salaris

top 5 slechtst betaalde banen nederland

Je hoort wel vaker mensen klagen over hun lage salaris. Alhoewel veel mensen graag meer verdienen, zijn er een aantal beroepen die de kroon spannen als het gaat om laagste salaris. Maar welke banen moet jij vermijden als jij het hoogste loon wilt verdienen? Laten we snel een kijkje nemen naar de top 5 met slechtst betaalde banen in Nederland.

Slechtst betaalde banen in Nederland

Nederland staat bekend om zijn hoge levensstandaard en goede arbeidsomstandigheden, maar helaas zijn er nog steeds banen waarbij werknemers slecht betaald worden voor hun harde werk.

In dit artikel gaan we in op de top 5 slechtst betaalde banen in Nederland. De uurlonen die hieronder benoemd worden zijn de bruto uurlonen. Ondanks dat deze bedragen al extreem laag zijn, moet hier ook nog een beetje belasting afgehaald worden.

slechtst betaalde banen top 5

5. Schoonmaker

Met een salaris van € 9,90 per uur, is schoonmaker een van de slechtst betaalde banen in Nederland. Schoonmakers inhuren is al niet duur, waarna er meestal ook nog een gedeelte van de winst gaat naar een schoonmaakbedrijf die de schoonmakers in dienst heeft. Hierdoor houden de schoonmakers zelf een klein bedrag over.

Veel schoonmakers verdienen echter meer dan dit bedrag door zwart te werken. Op deze manier hoeven ze ook geen inkomstenbelasting te betalen over dit inkomen, wat het aantrekkelijker maakt. Dit is echter wel gevaarlijk aangezien je hier een zware boete voor kunt ontvangen.

laagste loon nederland

4. Magazijnmedewerker

Als verantwoordelijke voor het verplaatsen, sorteren en opslaan van goederen in een magazijn moet je vaak zware voorwerpen tillen en verplaatsen. Voor deze fysiek zware arbeid, waar je veel met je handen doet, krijg je echter niet veel betaald. Het gemiddelde uurloon ligt hier rond de € 9,40.

Vaak zie je dat veel mensen uit het oosten van Europa naar Nederland komen om deze banen uit te voeren, aangezien dit salaris erg hoog is vergeleken met het gemiddelde salaris in hun landen.

3. Kapper

Hoewel kappers vaak opleidingen en cursussen moeten volgen om hun vaardigheden te verbeteren, komen ze toch in de top 3 met slechtst betaalde banen in Nederland. Een kapper verdient gemiddeld € 9,30 per uur.

Kappers kunnen wel meer verdienen wanneer ze hun eigen zaak openen of thuis bij mensen langs gaan om hun haar te knippen. Maar als je een goedbetaalde baan wilt, is het beter om iets anders dan de kappersopleiding te volgen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hanni Hanna (@hannihanna)

2. Horecamedewerker

Horecamedewerkers moeten vaak rekening houden met onvoorspelbare werktijden, werken vaak in de avond en op feestdagen. Daarnaast ligt de werkdruk in de horeca redelijk hoog.

Het gemiddelde uurloon in de horeca ligt op € 8,80. Gelukkig kan je soms nog wel rekenen op wat fooi als je een gezellig praatje maakt tijdens het serveren van dranken en gerechten aan klanten.

1. Pizzabezorger

Pizzabezorgers hebben gemiddeld de slechtst betaalde baan in Nederland met een salaris van € 8,20 per uur. Daarnaast kan het werk fysiek zwaar zijn, vooral als je in een drukke stad werkt of tijdens piekuren. Je werkt echter wel vaak in de avond, waardoor je het gemakkelijker zou kunnen combineren met een studie of een andere baan.

Als pizzabezorger kan het van pas komen als je een rijbewijs hebt, aangezien je vaak met een scooter of auto naar de afleverlocaties rijdt. Daarnaast moet je ook tegen het koude weer kunnen als je in de winter werkt. Gelukkig kan je je handen nog een klein beetje opwarmen aan de onderkant van de pizzadoos, anders was deze slecht betaalde baan wel heel erbarmelijk.

banen met laagste salaris nederland