Geld & Carrière

Deze 10 landen hebben het hoogste gemiddelde salaris ter wereld

landen hoogste gemiddelde salaris wereld

Het gemiddelde salaris per land verschilt nogal. Dit hangt af van het welzijn van het land. Als een land een gezonde economie heeft dan zijn de gemiddelde salarissen hoger dan een land dat economisch niet zo sterk is. Maar in welk land kun je het beste wonen en werken? We hebben een top 10 van landen met het hoogste gemiddelde salaris samengesteld.

Landen met het hoogste gemiddelde salaris ter wereld

We zijn uitgegaan van het gemiddelde netto salaris. Het is opvallend dat Scandinavische landen het erg goed doen. Finland, Noorwegen en Denemarken worden niet voor niets bestempeld in de top drie van ‘gelukkigste landen ter wereld’. Maar dit rijtje wordt niet aangevoerd door een Scandinavisch land. Welk land op 1 staat lees je onderaan dit artikel.

We beginnen dit lijstje met de hekkensluiter. In dit land verdien je gemiddeld het minste. We zijn uitgegaan van gemiddelde netto bedragen, we hebben voor het gemak de cijfers van de betreffende inkomstenbelasting bijgevoegd. Op de laatste plek staat ons eigen kikkerlandje. Nederland staat op de tiende plek van dit lijstje.

10. Nederland

Het gemiddelde netto salaris van de Nederlander is €2263. De gemiddelde inkomstenbelasting ligt op €0,2636. Wij staan dus op de laatste plek van deze top 10. Wereldwijd gezien is dat nog steeds erg goed.

9. Duitsland

Het gemiddelde netto salaris van onze oosterburen is €2270. Een paar euro verschil met Nederland. De gemiddelde inkomstenbelasting is in Duitsland 0,387. Het scheelt niet veel, maar genoeg om op de 9de plek te belanden. Daar drinken we een Bitburger op!

8. Ierland

In het geboorteland van Conor McGregor heeft men een gemiddeld inkomen van €2479 netto per maand. De Ieren betalen een gemiddelde inkomstenbelasting van 0,2087. Een goede voor de achtste plek dus.

Ierland hoogste gemiddelde salaris ter wereld

7. Finland

Dit is het eerste, maar niet het laatste Scandinavische land dat we zien in dit lijstje. De Finnen verdienen gemiddeld €2509 netto per maand. Ze betalen een inkomstenbelasting van €0,2577. Dat is netjes toch?

6. Luxemburg

Luxemburg staat al jaren bekend om de gunstige lonen en belastingen. Als je daar gaat werken dan verdien je gemiddeld €3009 en betaal je een inkomstenbelasting van 0.2865. Prima salaris toch?

Luxemburg hoogste gemiddelde salaris ter wereld

5. Zweden

Het tweede Scandinavische land dat we in dit lijstje tegenkomen. In Zweden verdien je gemiddeld €3062 per maand en betaal je €0.2491 aan inkomstenbelasting. Daar stinken je werkschoenen niet naar zweed.

4. Denemarken

In Denemarken is het gemiddelde nettoloon €3100, met een gemiddelde inkomstenbelasting van €0,467. Hebben we al verteld dat Scandinavië in de top 3 staat van landen met de gelukkigste mensen?

3. Noorwegen

Ook in Noorwegen zitten ze er warmpjes bij met een gemiddeld netto maandsalaris van €3365. Men betaalt daar €0,274 aan inkomstenbelasting, dus die Noren hebben niets te klagen.

Noorwegen hoogste gemiddelde salaris ter wereld

2. Ijsland

Het prachtige Ijsland heeft het prima voor elkaar. Het gemiddelde maandsalaris is daar €3435 netto. De inkomstenbelasting op het eiland is er slechts 0,273, dus we kunnen ons voorstellen dat ze er graag wonen en werken.

1. Zwitserland

Zwitserland is het land waar je gemiddeld het meeste geld binnen kan harken. Met een gemiddelde netto maandloon van €4700 en een schamele €0,179 inkomstenbelasting staat het land met recht op de eerste plek.

Zwitserland hoogste gemiddelde salaris ter wereld