Geld & Carrière

Dit zijn de Top 10 duurste Pokémon kaarten ter wereld

Top 10 duurste Pokemon kaarten ter wereld

Heb jij nog Pokémon rondslingeren, ergens in een kast of op zolder? Of misschien heb je ze allemaal netjes in verzamelmappen bewaard? Hoe dan ook, check of één of meerdere kaarten in jouw verzameling op het lijstje hieronder staan. Zeldzame Pokémon kaarten kunnen namelijk aardig wat geld waard zijn. Dit zijn de tien duurste Pokémon kaarten ter wereld op een rij. Pokémon kaarten zijn uitgegroeid tot gewilde beleggingsobjecten. Misschien heb jij zonder dat je het wist wel voor duizenden euro’s kaarten in huis? 

10. Skyridge Charizard

Er zijn enkele Pokémon kaarten uitgebracht die je kon lezen met de Gameboy Advance e-reader.  Een Charizard-kaart uit de reeks Skyridge met een waardering van 10 – ingeschat door Beckett, een concurrent van de PSA- is €14.000 waard. Maar let op, Beckett staat bekend om hun veel strengere eisen dan PSA bij het beoordelen van de waarde van kaarten. Zo leverden dezelfde kaart met cijfer 10 van concurrent PSA maar €2.000 op. Nog altijd geen slecht bedrag, maar wel een aanzienlijk verschil.

9. Victory Orb Zomer 2005 Mew

Victory Orb kaarten zijn zeer zeldzaam en zeer gewild. Je kreeg ze als je de top 3 behaalde van een Battle Road toernooi. Extra zeldzaam en daardoor extra duur zijn kaarten van de Zomer 2005 variant. Op deze versie staat de populaire Pokémon Mew. In perfecte staat is deze variant ongeveer €14.500 waard.

 8. Magikarp – Tamamushi-Universiteit toernooi 1998

Ook deze kaart kon je alleen krijgen door een toernooi te winnen: de Magikarp kaart van het Pokémon toernooi van de Japanse Tamamushi Universiteit. Destijds gedrukt in een oplage van 1000 exemplaren, maar zoals dat gaat zijn er inmiddels een aantal verloren gegaan en daardoor steeg de waarde van deze kaart nog steeds in waarde. Een gaaf exemplaar brengt €16.000 euro op.

7. EX Deoxys Rayquaza Gold Star

Zoals Pokémon fans weten herken je Goldstar-kaarten aan de gouden ster achter hun naam. De Rayquaza Gold Star kaart uit de EX Deoxys set is zo’n van €18.000 waard. Het gaat om de Engelse versie en de kaart moet dan wel in nieuwstaat zijn. 

6. WK 2010 Master’s Key

Soms kregen niet alleen de winnaars, maar ook de deelnemers aan Pokémon toernooien speciale kaarten. De meest waardevolle in deze categorie is de Master’s Key. Deze L-P promo kaart kregen deelnemers aan het Pokémon Wereldkampioenschap 2010. Niet alle deelnemers, maar  de top drie in het kaartspel en de top vier in het videospel toernooi. De kaarten zijn extreem zeldzaam, het schijnt dat er wereldwijd nog maar 17 van over zijn. Vandaar de hoge waarde van ongeveer €20.000.

5. Nr.1 Trainer

De Nr. 1 Trainer is zeer exclusief. Deze kaarten werden namelijk alleen gegeven aan de winnaars van Pokémon WK’s of andere exclusieve, officiële Pokémon-toernooien. Er is extreem moeilijk aan te komen, want wie deze kaart ooit heeft gewonnen doet er natuurlijk niet zo makkelijk afstand van. Bovendien is elke kaart uniek. Vandaar de zeer hoge gemiddelde prijs van €60.000 voor een Nr. 1 Trainer.

4. Ishihara GX Promo

Pokémon fans kennen vast Tsunekazu Ishihara, president van The Pokémon Company.  De Ishihara GX Promo maakte hij speciaal voor zijn zestigste verjaardag, in 2018. Was je bij de Pokémon World Championships in  2017, dan had je veel geluk, want toen werd de kaart weggegeven. De kaart is extreem zeldzaam, tot nu toe hebben nog maar 4 exemplaren een rating gekregen van de PSA, de Amerikaanse instantie die de waarde van de kaarten bepaald. De laatste keer dat een Ishihara GX Promo kaart werd geveild bracht deze 218.770 euro op.

10 duurste pokemon kaarten ter wereld

3. Prototype Blastoise

De allerduurste Pokémon kaart stamt uit de Pokémon oertijd. Voordat het spel op de markt kwam werden er namelijk eerst prototypes van de kaarten gemaakt. Deze kaarten zijn uniek en komen bijna nooit in de handel. Onlangs werd het prototype van de Blastoise kaart geveild op een online veiling en leverde €300.000 euro op.

2. Holografische Charizard – Eerste generatie

Naast de staat van de kaart en de zeldzaamheid speelt ook de leeftijd een rol. Een goed voorbeeld daarvan is de Charizard kaart van de allereerste generatie. In de begintijd stonden Pokémon spelers er natuurlijk niet bij stil dat kaarten ooit veel waard zouden worden. De meeste kaarten uit die tijd hebben veel gebruikssporen, vandaar dat een puntgave Holografische Charizard kaart veel waard is.

Heb je een beduimeld exemplaar van deze kaart? Gooi ‘m zeker niet weg, want ook in matige staat kan deze nog enkele honderden euro’s waard zijn. De duurste is een bijzondere schaduwloze editie: de allereerste kaarten hadden namelijk geen slagschaduwen achter een tekening of tekst, en dit kleine verschil maakt ze nog zeldzamer. Een puntgaaf exemplaar van deze kaart werd in 2020 geveild voor 369.000 dollar, een kleine 337.000 euro.

1. Pokémon Illustrator

Zoals je gemerkt hebt zijn de duurste en zeldzaamste Pokémon kaarten vaak geen traditionele wedstrijdkaarten, maar exclusive speciale edities. Dat geldt ook voor de nummer 1 van onze lijst. De Pokémon Illustrator is één van de meest zeldzame Pokémon kaarten. Wereldwijd zijn er nog maar enkele in omloop.

Deze Japanse kaart werd in 1998 uitgedeeld aan de drie winnaars en twintig deelnemers aan een Pokémon tekenwedstrijd. Op een veiling begin dit jaar werd een exemplaar van de Pokémon Illustrator met daarop een afbeelding van Pikachu verkocht voor het bijna onvoorstelbare bedrag van 900.000 dollar, zo’n 820.000 euro. Het oude record van 375.000 dollar werd daarmee verpulverd.

10 duurste pokemon kaarten ter wereld