Top 10 Beste Films van 2021: het complete overzicht

Home Film & Serie Top 10 Beste Films van 2021: het complete overzicht

Ondanks de huidige coronapandemie belooft 2021 een geweldig jaar met opvallend veel grote films te worden. We hebben daarom voor jou een top 10 lijst samengesteld. Deze 10 beste films 2021 moet iedere filmliefhebber in zijn agenda hebben staan. Voor als de bioscopen weer open mogen.

Top 10 beste films 2021

Na onze overzichten met de films en series van februari voor Disney+ en Netflix is het tijd voor de bioscoopfilms. Aan het filmaanbod zal het niet liggen.

Hopelijk kunnen de bioscopen in de tweede helft van het jaar weer open. We hebben alvast tien toppers op een rijtje gezet die je écht niet mag missen.

Hieronder vind je een overzicht met de top 10 beste films 2021:

Dune 2021, Beste Films 2021

10. Dune

De scifi-klassieker van Frank Herbert wordt opnieuw verfilmd. Het is nu de beurt aan Denis Villeneuve (Blade Runner 2049) na onder meer de mislukte poging van Alejandro Jodorowsky.

Het verhaal blijft hetzelfde: een zandplaneet met enorme wormen, vreemde keizers en baronnen en de heldenreis van Paul Atreides. De film gaat op 30 september 2021 in première.

9. No Time to Die

De 25e Bond-film liep door de coronapandemie extra vertraging op. Nadat de film al meermaals was uitgesteld, stond de première gepland op 2 april, maar dat gaat ook niet door.

De film gaat nu op 8 oktober 2021 in première. De hoofdrol wordt gespeeld door Daniel Craig – en de regie is in handen van Cary Joji Fukunaga (Beasts of No Nation).

8. Black Widow

De film bekijkt de afkomst en opleiding van Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), voordat zij een Avenger werd. De film is vanaf 5 mei in de bioscoop te zien.

Andere Marvel-films die dit jaar verschijnen: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (juli) en Eternals (november). We kunnen niet wachten om Romanoff weer op witte doek te zien!

7. The Green Knight

Een nieuwe wending op de bekende Arthur-legende. Het verhaal gaat dit keer niet over hoe Arthur zijn zwaard vond en koning werd, maar over zijn neef Sir Gawain.

De neef moet het namelijk opnemen tegen een vreemde ridder met een groene huid. Wie gaat de strijd winnen? Vanaf 29 juli in de bioscoop te zien.

6. Spider-Man 3

De derde Spider-Man-film alweer met Tom Holland. De film belooft een soort reünie te worden. Volgens geruchten komen de slechteriken uit de vorige films terug: Doctor Octopus (Alfred Molina) en Electro (Jamie Foxx).

En ook de bijbehorende Spider-Mans uit voorgaande films zouden hun opwachting maken: Tobey Maguire en Andrew Garfield. Krijgen we hun opnieuw te zien in het spinnenpak? De film gaat op 17 december in première.

Spider-Man 3, Beste Films 2021

5. Nobody

Bob Odenkirk werd bij het grote publiek bekend als advocaat Saul Goodman in Breaking Bad. Met Nobody stapt de 58-jarige acteur nog verder uit zijn comfortzone.

Hij heeft de hoofdrol als ‘nobody’ die het in John Wick-stijl opneemt tegen een groep criminelen. De film draait vanaf 25 februari in de bioscoop. Let op: harde actie gegarandeerd.

4. Uncharted

Eén van de meest succesvolle games ooit krijgt eindelijk een eigen bioscoopfilm. Uncharted liet zich overduidelijk inspireren door Indiana Jones – en nu komt er dus ook een soortgelijke film.

Met in de hoofdrol Tom Holland als een jonge Nathan Drake. Daarnaast speelt niemand minder dan Mark Wahlberg mentor Sully. Ook Antonio Banderas doet mee. Vanaf 15 juli te zien.

Uncharted, Beste Films 2021
Bron: Columbia Pictures

3. The French Dispatch

De nieuwe film van regisseur Wes Anderson. Zo kunnen we weer gaan genieten van een enorme sterrencast met onder meer Bill Murray.

De film draait om de Franse redactie van een kleine Amerikaanse krant. Verwacht geestige dialogen, een vreemde verhaallijn en gedetailleerde sets. Vanaf mei.

2. A Quiet Place Part II

Tussen alle harde actiefilms was A Quiet Place in 2018 een doodstille verrassing. Aliens die niet kunnen zien, maar extreem goed kunnen horen.

Het resultaat was ijzingwekkend, met een publiek dat net als de hoofdrolspelers bijna voortdurend zijn adem in moest houden. Het verhaal gaat 22 april verder.

1. The Matrix 4

Er komt weer een nieuwe Matrix-film – en uiteraard wordt Neo gespeeld door Keanu Reeves. Carrie-Anne Moss speelt opnieuw Trinity, ook is de regie weer in handen van Lana Wachowski.

Het verhaal is nog niet bekend, maar we verwachten weer veel onmogelijke actiescènes met flapperende jassen. Vanaf eind december 2021 in de bioscoop.

The Matrix 4, Beste Films 2021

Editor's Pick

LEES MEER