Tech

Dit zijn 7 van de tofste E-bike merken van dit moment

Toffe e-bike merken

De populariteit van de e-bike is de laatste jaren razendsnel gestegen. Nederland telt naar schatting nu zo’n 5 miljoen elektrische fietsen, van basic tot high tech. E-bikes heb je in alle soorten en maten, maar welke zijn nu echt onderscheidend? We zetten 7 toffe e-bike merken voor je op een rij.

7. Ampler

Ampler begon in 2014 in Estland en is uitgegroeid tot een internationaal succes. Het richt zich op sportieve fietsen voor woon- en werkverkeer en stadsgebruik. De fietsen van Ampler zijn zo licht mogelijk. Daardoor is geen zware accu nodig en aan de buitenkant zie je bij Ampler dan ook nauwelijks dat het om een elektrische fiets gaat. Vooral de Ampler Kurt is een prachtige, lichte stadsfiets waaraan je niet zo snel ziet dat deze elektrisch is.

Toffe e-bike merken

6. Phatfour

Wil je echt iets anders? Een Phatfour e-bike valt op en zien er totaal anders uit dan andere elektrische fietsen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn het ‘dikke’ fietsen. Ze lijken qua model ook meer op een brommer of snorfiets uit de jaren vijftig. Je zit op een brommer zadel en de banden zijn opvallend breed.

Toffe e-bike merken

5. VanMoof

Het Nederlandse merk VanMoof is sowieso één van de bekendste e-bike merken en is wereldwijd aan een opmars bezig. Het zijn zeker niet de goedkoopste fietsen, maar dat drukt de populariteit van VanMoof niet. De fietsen bieden een combinatie van fietsgemak met  een stoer en hip uiterlijk en technische snufjes, zoals een alarm, smart lock en GPS-tracker.

Toffe e-bike merken

4. Mokumono

Mokumono e-bikes bieden een verrassende aanblik. Als eerste valt de eigenzinnige vormgeving op. Mokumono is een Nederlands merk en streeft naar een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Ze streven dan ook naar zoveel mogelijk lokaal – of in ieder geval Europees – geproduceerde onderdelen.

Toffe e-bike merken

3 Lekker

Lekker is Amsterdams bedrijf. Fietsen van Lekker hebben dan ook namen als Amsterdam en Jordaan. Het mooie van dit merk is dat het niet alleen inzet op een hip uiterlijk, maar ook op betrouwbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid. Hetzelfde bedrijft verkoopt overigens ook boten onder de naam Lekker Boats.

Toffe e bike merken Lekker

2. Roetz

Roetz fietsen zien er niet alleen tof uit, maar hebben ook een eigen verhaal. De fietsen van Roets worden net als de Lekker fietsen in Amsterdam geproduceerd, grotendeels door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Roetz fietsen lijken op het eerste gezicht niet op elektrische fietsen. De motor en de accu zitten goed verstopt in het achterwiel. Je kunt de e-bike op maat samenstellen met bijvoorbeeld een custom zadel en houten spatborden.

Toffe e-bike merken

1. Cowboy

De strak vormgegeven fietsen van het merk Cowboy zijn niet alleen hip, maar bieden ook een prima prijs-prestatieverhouding. Qua prijs zitten ze aan de lage kant, vergeleken met de andere fietsmerken op ons lijstje. Cowboy fietsen zijn uitgerust met een trapkrachtsensor; simpel verwoord: trap je zachtjes, dan gebeurt er elektrisch niet zoveel en trap je hard dan juist wel. Een strak vormgegeven e-bike die er niet alleen snel uitziet, maar ook gewoon snel is.

Toffe e bike merken Cowboy